Andrei Postelnicu, cunoscut si ca Andrew Postelnicu, a fost consilierul lui Mircea Geoana. FOTO-VIDEO

Andrei Postelnicu, jurnalistul roman dat disparut in Statele Unite dupa ce avionul in care se afla s-a prabusit in Martin County, este originar din Campulung Moldovenesc, a crescut in Constanta, dupa terminarea studiilor liceale s-a stabilit in Marea Britanie, iar mai apoi a lucrat pentru publicatii importante din strainatate, precum Financial Times sau Bloomberg.

Andrei Postelnicu a fost si consilierul lui Mircea Geoana, pe vremea cand acesta era presedintele Senatului. In Romania, el a lucrat ca jurnalist la Evenimentul Zilei si Capital, dar a fost si colaborator din SUA pentru Realitatea TV, intre anii 2004 si 2006.

Jurnalistul Andrei Postelnicu, cunoscut si ca Andrew Postelnicu, este originar din Campulung Moldovenesc, a crescut in Constanta, iar ulterior a plecat in Marea Britanie, unde a obtinut cetatenie. El pilota un avion ce a disparut in Martin County inca de vineri.

Andrei Postelnicu era vicepresedinte asistent la Financial Institutions Research at Moody’s Investors Service. In trecut a fost director de cercetare la Campden Wealth, consultant independent si colaborator la Foreign Policy Magazine.

Afla aici detalii despre accidentul aviatic in urma caruia Andrei Postelnicu a fost dat disparut

Andrei Postelnicu s-a remarcat prin educatia solida care ii permitea sa abordeze subiecte variate si teme de analiza, cu precadere din domeniul economic. A devenit jurnalist la prestigioasa publicatie Financial Times si Bloomberg News, fiind analist economic la BBC, RFI, Foreign Policy si Newsweek. El a fost corespondent din SUA pentru Realitatea TV intre 2004 si 2006, potrivit celor de la Adevarul.

Andrei Postelnicu a absolvit in 1995 Liceul de limbi straine George Calinescu din Constanta, clasa de Engleza intensiv. „Era briliant! Genul pe care il iubesc toti, si colegii, si profesorii“, a spus o fosta colega de liceu. La un moment dat, el si-a continuat studiile la Academia de Politie. In 2012 si-a indeplinit visul pe care il avea din adolescenta: sa piloteze.

Jurnalistul Andrei Postelnicu este dat disparut in Statele Unite, dupa ce avionul tip Piper PA-28 Cherokee, care decolase de pe aeroportul Marathon din Florida Keys, s-a prabusit in ocean. Avionul in care se afla Andrei Postelnicu ar fi trebuit sa ajunga la Vero Beach vineri noaptea. Varianta cea mai probabila este ca Andrei Postelnicu nu ar fi reusit sa supravietuiasca accidentului aviatic. 

Avionul a disparut undeva in apropiere de insula St. Lucie si pana la ora transmiterii acestei stiri nu a fost gasit. Andrei Postelnicu, jurnalist britanic de origine romana, a fost dat disparut inca de vineri noaptea in largul Floridei, scrie presa americana. Echipele de salvare au gasit lucruri apartinand pilotului, identificat drept Andrei Postelnicu, potrivit CBS. 

Potrivit WPTV, localnicii ar fi gasit o gheata si un rucsac apartinand pilotului, in apropiere de Insula Hutchinson, dar nicio urma a avionului. In plus, nu a fost depistat nici vreun semnal de ajutor din larg.