Andy Fletcher de la Depeche Mode a murit!

Andy Fletcher de la Depeche Mode a murit, joi seară, anunțul acestei tragedii din lumea muzicii fiind făcut de colegii săi de trupă pe contul oficial de Facebook. Depeche Mode a fost fondată în 1980, în Anglia, și a lansat, până acum, 14 albume de studio.

Andrew Fletcher, membru fondator al trupei electronice britanice Depeche Mode, a murit la vârsta de 60 de ani.

„Suntem șocați și plini de tristețe de moartea prematură a iubitului nostru prieten, membru al familiei și coleg de trupă Andy ‘Fletch’ Fletcher. Fletch a avut o adevărată inimă de aur și a fost mereu acolo când aveai nevoie de sprijin, o conversație plină de viață, un râs bun sau o halbă rece. Inima noastră este alături de familia lui și vă rugăm să-i păstrați în gând și să le respectați intimitatea în această perioadă dificilă.”

Andrew John Leonard Fletcher s-a născut pe 8 iulie 1961 şi era cunoscut publicului ca Fletch. Andrew John Leonard Fletcher a fost co-fondator și keyboard-ist al influentei trupe de synthpop Depeche Mode. Fletcher a format trupa în Basildon la sfârșitul anilor 1970 alături de Martin Gore și Vince Clarke, iar odată cu recrutarea cântărețului Dave Gahan, noua denumire a trupei a devenit Depeche Mode, bucurându-se de hituri din top, inclusiv New Life și Just Can’t Get Enough.

Andy Fletcher a fost inclus, în anul 2020, în Rock and Roll Hall of Fame ca membru al Depeche Mode. Trupa Depeche Mode a concertat de trei ori în țara noastră, la Bucureşti în 2006 şi 2013, la Cluj-Napoca în 2017. În prezent, trupa este formată din Dave Gahan (voce), Martin Gore (chitară, clape). În turnee, trupei i se alătură Christian Eigner (tobe) şi Peter Gordeno (clape, pian, backing vocals). Formaţia a debutat discografic cu „Speak & Spell” (1981), iar cele mai titrate albume ale acestei trupe sunt ”Black Celebration” (1986), ”Violator” (1990) şi ”Exciter” (2001).

Sursa foto: facebook