Angajati de la Aeroportul Sibiu, suspectati de medici ca au fost infectati cu un virus gripal

Suspiciune de gripa in cazul celor doi angajati de la Aeroportul Sibiu. Acestia au fost internati cu afectiuni respiratorii, in urma decesului unui coleg care avea afectiuni similare, sunt suspecti de gripa, tipul virusului urmand sa fie aflat dupa primirea rezultatelor de laborator, au anuntat, miercuri, reprezentantii DSP Sibiu.

Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Sibiu, Simona Berariu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca medicii suspecteaza o infectie cu virus gripal in cazul celor doi angajati ai Aeroportului Sibiu, internati marti seara cu afectiuni respiratorii.

“Exista suspiciune de gripa. Ce fel de gripa este, se stabileste doar in urma analizelor de laborator. A pune un diagnostic de gripa specifica, porcina, aviara sau altfel, presupune rezultate de laborator. Pâna nu avem un astfel de rezultat, putem doar spune ca este gripa si dupa rezultate spunem de care”, a declarat Simona Berariu.

Potrivit acesteia, la ora transmiterii acestei stiri, o echipa a DSP Sibiu face o ancheta la Aeroportul Sibiu pentru a stabili numarul de persoane cu care au intrat in contact cei doi angajati, dar si traseul pe care acestia l-au urmat pana in momentul internarii, urmând sa se dispuna masuri specifice, in functie de rezultatele acestei evaluari. Daca cei cu care s-a intrat in contact au simptome specifice, vor fi trimisi la medic, daca nu, vor fi tinuti sub supraveghere.
in prezent, activitatea Aeroportului Sibiu se desfasoara normal.

in plus, Simona Berariu a precizat ca medicii au prelevat analize si pentru a stabili daca cei doi angajati nu au contactat o infectie cu Legionella, bacterie aflata in instalatiile de aer conditionat.

Potrivit reprezentantilor DSP Sibiu, rezultatele analizelor de laborator sunt asteptate in cursul zilei de miercuri de la Institutul Cantacuzino din Bucuresti. De asemenea, Berariu a anuntat ca o alta echipa a DSP Sibiu face o ancheta in cazul angajatului de la aeroport care a decedat luni, in urma unei infectii respiratorii.

“Conform tuturor documentelor pe care le detinem in acest moment nu rezulta ca diagnosticul a fost de gripa. O echipa de la Directia Sanitara se afla in control la spitalele in care a fost internat pacientul respectiv pentru a vedea traseul acestuia si evolutia care a dus la deces”, a mai declarat Simona Berariu.

Berariu a precizat ca, pâna in acest moment, cauza decesului barbatului de 38 de ani este considerata a fi o dubla pneumonie interstitiala.
Purtatorul de cuvânt al Spitalului Judetean Sibiu, Decebal Todarita, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax ca cei doi pacienti internati si izolati, marti seara, sunt in stare buna, stabila.

“Cei doi pacienti sunt in continuare internati si izolati pe Sectia Boli Infectioase. Pacientii sunt in stare buna, stabila, afebrili si cu ameliorarea simptomelor respiratorii cu care s-au prezentat la spital”, a spus Todarita. Potrivit acestuia, cei doi pacienti primesc tratament de specialitate si ramân in continuare internati.

Conform oficialilor Aeroportului Sibiu, cei doi barbati internati marti seara lucreaza ca manipulanti de bagaje, iar barbatul care a decedat in cursul zilei de luni lucra in turnul de control. Cei doi angajati ai Aeroportului din Sibiu care sunt internati la Spitalul Judetean au 22, respectiv 26 de ani.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Sibiu, Decebal Todarita, declara ca cei doi barbati erau in concediu medical pentru afectiuni respiratorii, diagnosticul in cazul unuia dintre ei fiind de pneumonie interstitiala. in cursul zilei de luni, un coleg al lor, ajuns la spital cu simptome asemanatoare, a decedat, iar ulterior conducerea aeroportului a decis sa ii trimita si pe cei doi la spital, pentru supraveghere si analize.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica (DSP) Sibiu, barbatul de 38 de ani care a decedat luni era internat in spital de aproximativ trei saptamâni, având afectiuni respiratorii, si nu a intrat in contact cu ceilalti doi colegi ai sai.

Secretarul de stat din Ministerul Sanatatii Raed Arafat a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca angajatul Aeroportului Sibiu care a decedat a avut o infectie respiratorie grava, iar ceilalti doi colegi ai acestuia sunt intr-o faza usoara a bolii, probele recoltate de la acestia fiind trimise la Institutul Cantacuzino, pentru a se stabili cauza.

“Nu trebuie sa inducem panica atât timp cat nu stim despre ce este vorba. stim de ani de zile insa ca gripa poate provoca si deces, in anumite conditii. in aceste cazuri au fost recoltate probe, care au fost trimise spre analiza la Institutul Cantacuzino”, a afirmat secretarul de stat din Ministerul Sanatatii.
intrebat daca exista suspiciunea de gripa porcina, Raed Arafat a spus ca nu se poate spune ca aceasta ar fi cauza, precizând ca sunt multe virusuri paragripale care ar fi putut produce imbolnavirile.

“Nu stim despre ce este vorba, nu ne putem pronunta, pentru ca nu avem voie sa ne jucam cu diagnosticele si sa inducem panica in populatie”, a mai spus secretarul de stat.

Foto: Realitatea TV