Angajati din serviciile sociale publice si private, specializati ca “PEDAGOGI SOCIALI”

Primii 20 de specialisti din domeniul serviciilor sociale publice si private, dintr-un total de 240 selectati, au participat marti la un grup de lucru, au anuntat reprezentantii Primariei Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, tema grupului de lucru a fost “Strategii europene/nationale/regionale/locale in domeniul reintegrarii socio-profesionale a grupurilor vulnerabile” si s-a desfasurat in cadrul proiectului “Europa Inclusiva – Initiative regionale sustenabile”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013.

Proiectul are o valoare totala de 9.266.308 lei, din care 796.902 lei reprezinta contributia MMFPSPV si a partenerilor sai. Este vorba despre Asociatia “Institutul pentru Politici Sociale”, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, Asociatia Centrul de Resurse si Formare in Profesiuni Sociale Pro Vocatie si Fundatia Sfanta Macrina – Ajutor si Recuperare Medico-Sociala pentru Copiii in Dificultate (ARMS).

Potrivit sursei citate, intalnirea constituie un prim pas prin care o serie de specialisti care furnizeaza servicii sociale grupurilor vulnerabile vor urma cursuri gratuite de perfectionare profesionala cu specializarea “PEDAGOG SOCIAL”. Cursurile au o durata de 80 ore si sunt acreditate de Autoritatea Nationala pentru Calificari.

Pedagogia sociala este stiinta care se ocupa cu situatiile dificile ale oamenilor si mediul lor de viata, avand un rol de intermediere intre necesitatile individului si cele ale societatii. Concret, pedagogii sociali sprijina sau creeaza premisele pentru ca persoanele din grupurile vulnerabile asistate sa depaseasca problemele grele cu care se confrunta. 

In acest sens, pe parcursul proiectului, 240 de angajati, selectati din randul administratiei publice locale, organizatiilor societatii civile, agentiilor publice sau private care furnizeaza servicii sociale si de ocupare grupurilor vulnerabile – persoane cu functii de conducere si simpli angajati, vor participa la cursuri de formare prin care isi vor dezvolta competentele profesionale, tinta finala fiind aceea de a crea o piata a muncii inclusive.

Proiectul “Europa Inclusiva – Initiative regionale sustenabile” se deruleaza timp de 18 luni si are ca obiectiv general cresterea oportunitatilor de integrare pe piata muncii a 400 persoane de etnie roma, 250 de persoane cu dizabilitati, 50 de tineri peste 18 ani care parasesc sistemul de protectie al statului si alte 300 persoane aflate in detentie din regiunile Bucuresti–Ilfov, Vest, Sud–Muntenia, in total 1.000 de persoane cu nivel redus de studii sau care au parasit timpuriu scoala.

Citeste si: Cursuri de ”SLEEPTALK”, pentru angajatii DGASPC Sector 6

In plus, cu 360 de copii cu varste mai mari de trei ani se vor derula activitati de petrecere a timpului liber sau scolare, dupa caz, ori chiar de dezvoltare a abilitatilor de viata, astfel incat 300 femei apartinand unor grupuri vulnerabile sa beneficieze, pe parcursul participarii la program, de suport in vederea integrarii socio-profesionale.

Citeste si: Proiectul “Transparenta si calitate in administratia publica prin social media”, lansat in plan local

Evenimentul este gazduit de Asociatia “Institutul pentru Politici Sociale”, la sediul din str. Petre Cumpanici nr. 8, Sector 3, Bucuresti.

Sursa foto: brasovultau.ro