Angajatii ambasadei ruse la Kiev RETINUTI la Kiev au fost ELIBERATI

Moscova a anuntat sambata ca doi GARDIENI de la ambasada Rusiei din Kiev, care au fost RETINUTI joi de autoritatile ucrainene sub suspiciunea ca detineau grenade, au fost ELIBERATI si s-au intors in Rusia, relateaza Radio Free Europe/Radio Liberty in pagina online.

Ministerul rus de Externe a precizat ca Angajatii ambasadei, care au fost RETINUTI joi sub suspiciunea ca detineau grenade, in timp ce ieseau dintr-o cafenea din Kiev, au fost ELIBERATI in urma negocierilor cu autoritatile ucrainene.

Citeste si: UE FACE APEL LA RUSIA SA INCETEZE AGRESIUNEA IMPOTRIVA UCRAINEI

Ministerul a adaugat ca angajatii, inclusiv garda personala a ambasadorului rus in Ucraina, au fost RETINUTI in pofida faptului ca aveau pasapoarte diplomatice. Moscova a calificat acest incident drept o provocare si a cerut ELIBERAREA angajatilor.

Ambasada Rusiei de la Kiev a anuntat vineri seara ca atasatul diplomatic Mihail Sorin si secretarul Andrei Golovanov au fost dati disparuti vineri, in Ucraina.

“Cerem incetarea provocarilor la adresa institutiilor diplomatice rusesti din Ucraina si a membrilor personalului diplomatic”, a afirmat Ministerul rus de Externe. “Cerem ELIBERAREA imediata a membrilor personalului diplomatic si prevenirea oricaror incalcari viitoare ale conventiilor internationale privind imunitatea diplomatica”, a  ministerul vineri.

SAPTE STATE NATO VOR CREA O FORTA MULTILATERALA CU CEL PUTIN 10.000 DE MEMBRI

Sursa foto: