Angajații federali americani trebuie să declare dacă dețin crypto monede

Biroul american de etică guvernamentală (OGE) a ordonat angajaților federali să raporteze dacă dețin crypto monede, conform noilor indicații din data de 18 iunie. Noul regulament va trebui respectat de aproximativ 2 milioane de angajați federali executivi, inclusiv de la Departamentele de Securitate Internă, Armata , Justiție, Afaceri Veteranilor și altele.

Conform anunțului, OGE “nu consideră că moneda virtuală este o monedă reală sau mijloc legal de plată.” Principiile de raportare și de conflict stabilite în îndrumare se vor aplica în mod egal activelor digitale precum “monedele” și “tokenurilor” primite în cadrul ofertelor inițiale de monede (ICO) sau emise sau distribuite folosind tehnologia blockchain. Acesta prevede:

“Fiecare persoană va trebui să raporteze participațiile într-o monedă virtuală în cazul în care valoarea deținerii monedei virtuale depășește 1.000 $ la sfârșitul perioadei de raportare sau dacă venitul produs de exploatația în valută virtuală depășește 200 USD în perioada de raportare. Este obligatoriu să se identifice numele monedei virtuale și, dacă sunt deținute printr-un schimb sau platformă, schimbul sau platforma pe care este deținută. “

Dezvoltarea orientării a fost considerată esențială deoarece “monedele virtuale se confruntă cu o creștere a utilizării și a accesului și, prin urmare, angajații care dețin valute virtuale solicită din ce în ce mai mult îndrumare din partea reprezentanților eticii privind obligațiile lor de raportare financiară”.

Dosarele publice sunt obligate să raporteze tranzacțiile anumitor active de investiții, adică diferite forme de valori mobiliare, deși în anunț se spune că cerințele vor depinde de faptul dacă un anumit activ digital este recunoscut drept titlu de valoare. Dacă există o incertitudine, agenția recomandă “oficialii de etică să sfătuiască angajatul să raporteze tranzacțiile acelui activ pe rapoartele tranzacțiilor periodice, dacă valoarea tranzacției depășește pragul de raportare”.

Citește și: DOUĂ BĂNCI IMPORTANTE DIN RUSIA VOR SĂ OFERE UN FOND BAZAT PE CRYPTO MONEDE PENTRU INVESTITORII CU AMĂNUNTUL

În plus, orientările prevăd că moneda digitală este un “element de investiție” și “poate crea un conflict de interese pentru angajații care o dețin” și nu este supusă niciunei excepții de conflict de interese. Potrivit documentului, OGE ar putea avea nevoie să emită îndrumări suplimentare deoarece “natura monedei virtuale devine mai bine definită”.

În martie, guvernul sud-coreean a interzis propriilor funcționari să dețină și să tranzacționeze crypto monede, aceasta fiind “prima dată când un guvern a formulat o interdicție a monedei virtuale pentru toți funcționarii publici”. Potrivit Ministerului de Management al Personalului, oficialii care se constată că sunt implicați în tranzacționarea cu crypto monede  și încalcă interdicția obligațiilor de toleranță din cadrul legii funcționarilor publici vor face obiectul unor acțiuni disciplinare.