Angajatii lui SARBU isi vor salariile: “Daca nu luam BANII nici saptamana viitoare e urat”

Situatie tensionata la trustul de presa patronat de ADRIAN SARBU, fostul boss de la Pro TV. Din cate se pare, jurnalistii de la Mediafax Group au probleme in a-si incasa SALARIUL, banii intarziind de cateva zile.

Nu este pentru prima data cand angajatii agentiei de presa nu isi iau BANII la timp, insa acum situatia pare a fi mai grava, scrie site-ul reportervirtual.

Din cate se pare, oamenii lui SARBU au fost anuntati oficial cu cateva zile inainte de ziua de SALARIU, adica 10 septembrie, ca “s-ar putea” sa existe o intarziere la plata. Lucrurile se pare ca s-au adeverit si BANII intarzie, iar totul s-ar trage de la neplata unor datorii catre stat de catre ADRIAN SARBU. Acest lucru a atras dupa sine blocarea conturilor din care erau platite SALARIILE.

Citeste si: ADRIAN SARBU, DEZVALUIRI SENZATIONALE: “AM CREAT PRO TV DIN PLICTISEALA!”

“In primavara SARBU a incheiat o intelegere cu ANAF, pentru ESALONAREA unor datorii. Problema e ca daca n-a respectat termenii, ANAF a putut sa blocheze conturile”, a declarat unul din jurnalistii din trustul lui Sarbu, citati de Reporter Virtual.

“Daca nu ne luam BANII nici saptamana viitoare, e urat”, mai spune jurnalistul.

Potrivit sursei citate, legea e de partea anagajatilor, chiar si in situatia in care angajatorul are datorii la stat. Din pacate, jurnalistii de la Mediafax Group nu pot beneficia de aceasta prevedere din cauza modului in care sunt intocmite contractele. Asta pentru ca toti banii sau o buna parte din ei, vin in baza unor contracte de drepturi de autor. Acestea nu pot fi onorate in situatia in care conturile sunt blocate, avand acelasi regim cu orice alta obligatie contractuala a datornicului.

Citeste si: PERCHEZITII LA FIRME DIN TRUSTUL MEDIAPRO PENTRU EVAZIUNE FISCALA SI SPALARE DE BANI. PREJUDICIUL, ESTIMAT LA 1.5 MILIOANE DE EURO

O alta varianta vehiculata in trustul lui SARBU este aceea ca mogulul media ar fi luat tot in primavara un credit pe care l-ar fi garantat inclusiv cu conturile din care se platesc SALARIILE, iar neplata ratelor ar fi condus la situatia actuala.

Sursa foto: activenews.ro