Angajatii RATB ies in strada: 300 de oameni vor protesta in fata Regiei

Nemultumiti fata de situatia actuala a Regiei Autonome de Transport Bucuresti(RATB), angajatii vor iesi in strada. Peste 300 de persoane vor protesta in fata institutiei.

Miercuri, 18 decembrie, intre orele 13:00 si 15:00, circa 300 de persoane vor protesta in fata sediului RATB, pentru a-si manifesta nemultumirea fata de situatia actuala a Regiei, dar si fata de persoanele care si-au depus candidatura pentru conducerea institutiei.

Cei aproximativ 300 de angajati care vor protesta miercuri in fata sediului cer: 

1. Pastrarea locurilor de munca, nu vor sa ajunga someri, cersetori sau capsunari.

2. Demararea unui program guvernamental de constructii de tramvaie la URAC care va avea dubla utilitate: asigurarea locurilor de munca pentru colegii nostri din URAC si innoirea parcului de tramvaie uzat 100%.

3. Imbunatatirea conditiilor de munca si recunoasterea bolilor profesionale.

4. Directori competenti, nu ,,baieti destepti”, care au devalizat banci, au distrus SNC CFR sau au instituit sisteme de spagi in vami.

5. Un program de management strategic pe termen mediu si lung pentru functionarea si dezvoltarea RATB.

6. Apararea patrimoniului aflat in folosinta RATB de grupurile de interese politico-financiare.

7. Un transport local civilizat demn de o capitala europeana, care sa nu mai fie capusat de firme de maxi-taxi care folosesc trasele si statiile RATB cu acordul grupurilor de interese politico-financiare.

8. Participarea la negocieri ca observatori. Sindicatul reprezentativ se impotriveste, pe motiv ca ii inregistram. Ce au de ascuns? De cand sindicatul reprezentativ merge singur la negocieri pierde drepturile salariatilor pe banda rulanta, dar castiga influenta asupra cheltuirii banilor Regiei”, anunta reprezentantii Asociatia Profesionala a Transportatorilor (APT).

sursa foto: ziuanews.ro