Angajatii TVR continua GREVA JAPONEZA si vor sa organizeze un MARS DE PROTEST

Angajatii TVR vor continua pe parcursul intregii saptamani GREVA JAPONEZA in care au intrat marti, in semn de protest fata de decizia Comitetului Director de reducere a timpului de lucru al salariatilor si a castigurilor salariale ale acestora, luand in calcul si organizarea unui MARS DE PROTEST.

“Oamenii vor continua GREVA JAPONEZA pana in momentul in care vom reusi sa ii convingem pe cei care au puterea de decizie in TVR ca reducerea salariilor cu 20 la suta nu este o solutie”, a declarat, marti, Dragos Bocanaciu, presedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din Societatea Romana de Televiziune (SRTv).

El a reamintit ca GREVA JAPONEZA a inceput marti dimineata, iar oamenii au purtat banderole albe pe brate.

Citeste si: Angajatii TVR intra de marti in GREVA JAPONEZA

“Eu cred ca a fost o dovada de solidaritate. Chiar au fost multi oameni care au purtat banderola, oamenii s-au purtat mai mult decat civilizat, chiar daca au fost si prin curte (curtea televiziunii publice, n.r.). Nu au fost in niciun caz incidente, lucru pentru care le multumesc membrilor de sindicat si nu numai lor. Oamenii si-au continuat activitatea, dar in pauza au iesit sa stea de vorba in curte, sa afle ce noutati mai sunt, dar comportamentul lor a fost impecabil si, indiferent daca sunt sau nu membri de sindicat sau angajati ai TVR, eu le multumesc tuturor celor care au aderat la greva noastra japoneza si s-au comportat impecabil”, a spus Bocanaciu, citat de Mediafax. El a spus ca respecta si decizia celor care din diferite motive nu au purtat banderola, precizand insa ca acestia ar trebui sa inteleaga faptul ca este foarte usor sa mandatezi pe cineva sa iti apere interesele, dar ar trebui sa il si sustii pe cel pe care il pui sa te reprezinte.

Totodata, Dragos Bocanaciu a spus ca formele de protest vor continua pe parcursul intregii saptamani, inclusiv miercuri cand este programata o sedinta a Consiliului de Administratie al CA.

“Continuam si maine aceasta forma de protest, pentru ca este un mod fara a incalca in vreun fel legea si este un mod civilizat de a protesta si de a ne exprima nemultumirea fata de preconizata decizie”, a spus Dragos Bocanaciu.

Citeste si: VREMURI GRELE pentru STELIAN TANASE! Ce ii pregatesc angajatii de la TVR

El a spus ca proteste mai serioase vor avea loc in functie de cum vor evolua evenimentele. “Spre deosebire de anumite conduceri ale Televiziunii Romane, noua ne place sa respectam legea. Si, in functie de evolutia evenimentelor, vom incerca sa obtinem aprobare pentru un eventual MARS DE PROTEST si pentru pichetare, daca va fi cazul, a institutiilor statului care au o anumita forta in a lua decizii in ceea ce priveste Televiziunea Romana”, a spus Dragos Bocanaciu.

Intrebat daca a discutat cu Stelian Tanase, directorul general interimar al TVR, cu privire la acest subiect, Dragos Bocanaciu a spus: “Am vorbit cu domnul Tanase, am expus punctele noastre de vedere, speram sa il convingem si speram sa ii convingem si pe ceilalti factori de decizie din Televiziunea Romana ca nu este cea mai buna solutie”.