Angajatii TVR intra de marti in GREVA JAPONEZA

Angajatii TVR vor intra de marti in GREVA JAPONEZA, acestia protestand, printre altele, fata de decizia de reducere a timpului de lucru de la opt la sase ore, a anuntat luni Dragos Bocanaciu, presedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR (SPUSTV), potrivit Mediafax.

“Oamenii, cand vor veni la serviciu, cei care vor simti nevoia sa fie alaturi de noi si sa se dovedeasca ingrijorati pentru locurile lor de munca, vor purta o banderola alba in semn de protest. Este singurul mod in care, potrivit legii, putem sa ne manifestam in momentul de fata nemultumirea fata de intentiile administratiei”, a spus Bocanaciu.

“Nu vrem sa se apeleze la acea decizie avizata favorabil de Comitetul Director, adica de reducere a timpului de lucru si automat a castigurilor salariale. Este o masura care probabil ca urmeaza sa fie discuta si, sa speram noi, respinsa in Consiliul de Administratie care este programat miercuri. Aceasta este principala solicitare, pentru ca o astfel de decizie nu poate fi luata decat dupa niste consultari cu sindicatul, potrivit legii. Aceste consultari inca nu au fost facute”, a mai declarat presedintele SPUSTV.

Pe de alta parte, Bocanaciu a precizat ca angajatii TVR solicita renuntarea “total, fara nicio exceptie” la contractele de colaborare, drepturi de autor, conventii civile si PFA-uri. “Pentru ca noi nu suntem ca alte institutii media ca sa apelam la aceste contracte de munca «mascate», cum le numesc eu, care sunt foarte des folosite in alte institutii de presa”, a mai precizat acesta.

Citeste si: VREMURI GRELE pentru STELIAN TANASE! Ce ii pregatesc angajatii de la TVR

In acest context, presedintele SPUSTV a spus ca TVR are “atatia angajati de valoare”, subliniind ca nu intelege de ce mai este nevoie de a pastra colaboratori. “Eu cred ca avem suficienti de multi oameni si capabili sa faca emisiuni, si sa mearga pe teren si sa faca reportaje, iar, daca tot discutam despre institutie in dificultate, intai si intai, ca manager, ma gandesc eu, in momentul in care ai de luat niste masuri, primele masuri pe care le iei este sa opresti hemoragia banilor in exterior si de-abia dupa aceea te indrepti in interior, spre reducerea cheltuielilor”, a spus Dragos Bocanaciu.

El a precizat ca invitatia de a participa la GREVA JAPONEZA este adresata tuturor angajatilor din TVR, indiferent de sindicatul din care fac parte. “A venit un moment destul de complicat in istoria TVR in care cred eu ca oamenii trebuie sa lupte (…), sa reactioneze, pentru ca, pana la urma, discutam despre locurile lor de munca, discutam despre salariul lor si castigurile lor salariale. Cred ca trebuie sa ne trezim un pic. Nu avem cum sa nu reactionam”, a completat acesta.

Citeste si: De 1 Iunie, Televiziunea Romana va asteapta in studiourile din Bucuresti si din tara

Totodata, Dragos Bocanaciu a spus ca nu a fost stabilit un “deadline” pentru aceasta greva, acesta precizand ca vor fi discutate si alte forme de protest, in functie de ceea ce permite legea. Intrebat despre ce forme de protest este vorba, Bocanaciu a spus ca “ar putea iesi chiar si in strada”. “Sa incercam pichetarea Guvernului si a Parlamentului, adica a institutiilor care ar fi trebuit sa aiba grija ca TVR sa nu ajunga in situatia asta”, a spus acesta.

Conducerea Societatii Romane de Televiziune (SRTv) vrea sa reduca timpul de lucru al angajatilor institutiei de la opt la sase ore pe zi si castigurile salariale ale acestora cu 25 la suta.

Sursa foto: stirileprotv.ro