ANGELA CIOCHINA A MURIT. Indragita cantareata avea 60 de ani

ANGELA CIOCHINA a MURIT, marti 7 iulie 2015, la varsta de 60 de ani, potrivit paginii de socializare a acesteia. Artista a fost gasita decedata la locuinta sa, in cursul diminetii. ANGELA CIOCHINA suferea ciroza hepatica, conform apropiatilor.

Cel mai probabil, ANGELA CIOCHINA o sa fie inmormantata la cimitirul Bellu.

ANGELA CIOCHINA s-a nascut la 17 aprilie 1955, in comuna Urecheni, judetul Neamt. A fost solista vocala, compozitoare si profesoara de canto. A absolvit Conservatorul ”Ciprian Porumbescu” din Bucuresti, fiind colega cu regretatata Mihaela Runceanu, potrivit site-ului www.bestmusic.ro

ANGELA CIOCHINA a studiat cu profesorii Petre Brancusi (teoria muzicii), Victor Giuleanu (teorie si solfegii) si Carmen Petra-Basacopol.

Imediat dupa terminarea facultatii, ANGELA CIOCHINA a fost angajata la Ansamblul ”Doina” al Armatei. A intreprins turnee in tara cu Ansamblul artistic al UTC (1975-1981) si cu Ansamblul ”Doina” al Armatei (1978-1981). De asemenea, a sustinut concerte si in strainatate in tari precum Bulgaria, Rusia, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Grecia si Turcia.

ANGELA CIOCHINA a lansat cateva slagare de mare succes cum ar fi: ”Esti numai tu” (repertoriu international), ”Odata cu cantecul” (George Grigoriu), ”Am vrut” (Dan Stoian), ”Salcamul de pe strada mea” (Cornel Fugaru), ”Un copil” (Jolt Kerestely), ”Marea mea” (Horia Moculescu), ”Salcia” (Horia Moculescu).

Un mare succes al carierei sale a fost albumul ”Drumuri paralele” (Electrecord, 1985) cu piese compuse de Victor Socaciu. ANGELA CIOCHINA a fost si o apreciata profesoara de canto, potrivit site-ului www.topromanesc.ro.

S-a retras din muzica la sfarsitul anilor ’80. In 2007 ANGELA CIOCHINA s-a reintors in comuna natala Urecheni din judetul Neamt.

Intre premiile obtinute de artista amintim: 1971 — Trofeul ”Floarea de argint” si Premiul II la Festivalul interjudetean ”Florile Ceahlaului” cu piesele ”A doua tinerete” (George Grigoriu) si ”Uitarea” (Radu Serban); 1971 — Premiul II la Festivalul ”Floarea de lotus” — Oradea; 1973 — Premiul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor la Festivalul ”Vlastarele cantului” — Iasi; 1975 — Trofeul Amara la cea de-a VIII-a editie a Festivalului tineretii de la Amara; 1976 — Premiul III la sectiunea de Interpretare a Festivalului de la Mamaia; 1976 — Premiul I la ”Festivalul artei studentesti” din Galati; 1977 — Trofeul ”Steaua fara nume”, conform site-ului www.topromanesc.ro.

Sursa foto: captura youtube.com