Angela Filote: CORUPTIA din Romania reprezinta PREOCUPAREA MAJORA la Bruxelles

Sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Angela Filote, a declarat, vineri, la Alba Iulia, ca la Bruxelles CORUPTIA din Romania reprezinta “cea mai mare ingrijorare”, iar aceasta este un fenomen care “poate sa cangreneze o intreaga tara”.

“Cea mai mare ingrijorare a Bruxelles-ului vizavi de Romania se leaga de CORUPTIE. Pentru ca acesta este un fenomen care slabeste intreaga societate, intreaga economie si care cangreneaza. Daca nu este oprit, poate sa cangreneze o intreaga tara. Deci, da, este PREOCUPAREA NOASTRA MAJORA. De asta am infiintat un Mecanism de Cooperare si Verificare (MCV – n.r.), de altfel, cu acordul Romaniei, si de asta am oferit si expertiza si asistenta tehnica si finantare, astfel incat sa se poata lupta eficient impotriva coruptiei. Este cea mai mare ingrijorare pe care o avem”, a spus Angela Filote, citata de Mediafax.

Citeste si: ANGELA FILOTE, sefa Reprezentantei Comisiei Europene, a vorbit despre condamnarea lui VOICULESCU

Angela Filote se afla intr-o vizita in Alba, unde a avut intalniri cu autoritatile locale si judetene, cu reprezentantii societatii civile si a inspectat lucrarile la proiecte din judet finantate cu fonduri europene.

Citeste si: CE transmite un AVERTISMENT DUR: Opt recomandari punctuale pentru ROMANIA

Sursa foto: paginaeuropeana.ro