ANGELA MERKEL a declarat ca REFUGIATII vor fi in continuare BINEVENITI in Germania

Cancelarul ANGELA MERKEL le-a cerut germanilor in cadrul unui talk show televizat sa aiba rabdare in criza imigrantilor, iar Europei sa ramana solidara, informeaza Deutsche Welle.

Merkel a fost invitata la emisiunea Annei Will de la televiziunea publica ARD. Acesta a declarat ca refugiatii vor fi in continuare bineveniti in Germania pentru ca ”guvernul condus de ea aplica singura strategie logica”.

”Nu are niciun sens sa cred ca pot rezolva problema prin inchiderea unilaterala a granitelor”, a sustinut Merkel. In viziunea acesteia, singura solutie de rezolvare a crizei sta in solidaritatea Europei, iar Germania nu trebuie sa stabileasca o limita superioara a numarului de refugiati. In cadrul aceluiasi interviu, cancelarul german a mai spus ca situatia este una ”foarte dificila”, dar destramarea Europei trebuie evitata.

CITESTE SI: Toti REFUGIATII vor sa se faca ROMANI! ACTELE de IDENTITATE romanesti se cauta la greu

La intrebarea moderatoarei, daca are un plan national pentru solutionarea crizei refugiatilor, Merkal a raspuns: ”Nu am niciun Plan B”. In opinia ei, numarul imigrantilor trebuie redus, dar nu prin interdictii la granite, ci printr-o colaborare cu Turcia. De altfel, pe aceasta tema, va avea loc un summit extraordinar UE-Turcia pe 7 martie, iar Merkel a sustinut ca nu-si face probleme pentru imaginea sa politica daca negocierile de la Bruxelles vor esua.

Cat despre radicalizarea populatiei si atacurile asupra refugiatilor, Merkel a sustinut ca acestea sunt semnale ce trebuie luate in serios, dar ele nu constituie o amenintare la adresa democratiei.

Cancelarul Germaniei a vorbit si despre Grecia si a sustinut ca aceasta tara nu trebuie abandonata. Grecia trebuie sustinuta mai ales dupa atatea eforturi depuse pentru mentinerea ei in zona euro si mai ales pentru ca este puternic afectata de valul de imigranti.

Sursa foto: afp