Angela Merkel, aleasa pentru a treia oara in functia de cancelar al Germaniei

Un oficial rus contesta ideea acordarii premiului Nobel lui Merkel pentru contributia in Ucraina: Nu este prea devreme?

Angela Merkel, reprezentanta Conservatorilor, a fost validata, marti, de o majoritate covarsitoare a deputatilor, pentru a treia oara  in functia de cancelar al Germaniei, a anuntat presedintele Bundestagului, Norbert Lammert, informeaza AFP.

Angela Merkel, care incepe un nou mandat de patru ani (nn ultimul), va conduce o “mare coalitie” alcatuita din uniunile crestine (CDU si aliata sa bavareza CSU) si social-democrati.

Cancelarul Angela Merkel, care a obtinut cel de-al treilea mandat de patru ani in urma alegerilor legislative de duminica, este “femeia cea mai puternica din lume” dar si unul dintre liderii europeni cei mai denigrati, relatează AFP.

Foarte iubita de germani, aceasta conservatoare in varsta de 59 de ani, venita din fosta RDG, a fost numita, pe rand, “cancelarul de fier”, pentru apararea politicilor de austeritate, sau “Mutti” (Mama) deoarece ofera un sentiment de siguranta in furtuna europeana.

Cea care a fost desemnata “cea mai puternica femeie” de pe planeta pentru a saptea oara in cei opt ani de mandat de catre revista americana Forbes asigura ca Berlinul nu incearca sa exercite vreo forma de hegemonie asupra Uniunii Europene.

Angela Dorothea Merkel, nascuta Kasner, in varsta de 59 de ani, mare admiratoare a Ecaterinei a II-a a Rusiei, a fost un copil inzestrat pentru rusa si matematica, ce visa sa devina patinatoare artistica. Ea este prima femeie care a condus Germania, prima de la britanica Margaret Thatcher care guverneaza o tara europeana mare.

Sursa foto: bild.de