ANGELA MERKEL anunta ca numarul REFUGIATILOR din GERMANIA va fi REDUS DRASTIC

Cancelarul german ANGELA MERKEL a declarat duminica, intr-un interviu televizat, ca doreste sa “REDUCA DRASTIC” numarul REFUGIATILOR primiti in GERMANIA, mesaj ce ar putea semnala un compromis major facut partenerilor ei din coalitie care o critica pentru politica usilor deschise fata de MIGRANTI.

Pana in prezent, ANGELA MERKEL a rezistat presiunilor venite din interiorul coalitiei guvernamentale pentru plafonarea numarul REFUGIATILOR, care a trecut oficial saptamana aceasta pragul de un milion pentru anul in curs, noi presiuni fiind asteptate la congresul formatiunii sale, Uniunea Crestin-Democrata (CDU), ce se va desfasura luni si marti la Karlsruhe.

CITESTE SI: MERKEL: GERMANIA NU VA COOPERA CU SIRIA IMPOTRIVA STATULUI ISLAMIC

“In acelasi timp avem in vedere preocuparile oamenilor, care se tem de viitor, si in consecinta dorim sa reducem, sa scadem drastic numarul celor care vin la noi”, a indicat ANGELA MERKEL in interviul acordat postului de televiziune ARD, facand astfel aluzie si la resentimentele aparute in randul populatiei germane din cauza numarului prea mare de migranti veniti din Orientul Mijlociu, Africa si Asia. Ea a mentionat totusi ca termenul “limita” nu se regaseste in rezolutia ce va fi dezbatuta la Congresul CDU, dar a subliniat ca in interiorul formatiunii exista un sprijin larg pentru REDUCEREA numarului MIGRANTILOR ILEGALI.

ANGELA MERKEL va prezenta aceasta solicitare privind cotele permanente la Consiliul European de pe 17-18 decembrie, desi ea a mai formulat aceasta idee si la precedentul summit european, dar a intampinat rezistenta din partea mai multor state.

Sursa foto: bild