ANGELA MERKEL, despre drama ”TERIBILA” DIN AUSTRIA: Este un AVERTISMENT pentru Europa

Cancelarul german ANGELA MERKEL a declarat joi ca ”TERIBILA” descoperire a aproximativ 50 DE MORTI REFUGIATI intr-un CAMION STATIONAT IN AUSTRIA reprezinta ”un avertisment” pentru Europa, care trebuie sa REZOLVE CRIZA IMIGRANTILOR, relateaza AFP.

”Suntem toti bulversati de aceste TERIBILE VESTI, potrivit carora aproximativ 50 de persoane si-au pierdut in timp ce veneau pentru a gasi siguranta”, a declarat Merkel.

Potrivit politiei austriece, corpurile neinsufletite ale aproximativ 50 de persoane au fost gasite intr-un camion stationat pe o autostrada din estul Austriei, nu departe de frontiera cu Ungaria.

”Acesta este UN AVERTISMENT PENTRU A TRECE LA TREABA, a rezolva aceasta problema si a da dovada de solidaritate”, a adaugat Merkel, care participa la un summit privind Balcanii de Vest ce are loc la Viena.

CITESTE SI: TRAGEDIE: ZECI de MIGRANTI gasiti MORTI intr-un camion in AUSTRIA. Camionul fusese CUMPARAT recent de un ROMAN. UPDATE

Cancelarul german a recunoscut ca tarile din Balcanii de Vest se confrunta cu ”ENORME PROVOCARI” primind zeci de mii de imigranti care incearca sa ajunga in Uniunea Europeana. ”Este responsabilitatea noastra de a ajuta aceste tari”, a afirmat Merkel.

AFP precizeaza ca Macedonia si Serbia, doua principale zone de tranzit pentru imigranti si care nu sunt membre ale Uniunii Europene, au facut apel la UE in cursul summitului sa reactioneze.

Sursa foto: Reuters