Angela Merkel folosea schiuri care nu se mai fabrica din 1995

Angela Merkel folosea schiuri “made in RDG”, care nu se mai fabrica din 1995 in momentul accidentului pe care l-a avut la schi in luna decembrie.

Jurnalistii germani au observat un detaliu care naste glume pe seama cancelarului Germaniei, Angela Merkel. Aceasta folosea schiuri produse in RDG, care nu se mai fabrcia insa de 19 ani, din 1995.

Unul din detaliile observate in fotografiile publicate privind vacanta Angelei Merkel in Alpii elvetieni a fost marca schiurilor folosite de cancelar: modelul Germina, originar din fosta Republica Democrata Germana si care nu se mai fabrica din anul 1995, conform Agerpres. Presa germana a speculat imediat privind posibilitatea ca accidentul sa fie legat de vechimea acestor schiuri. “La 23 decembrie, Angela Merkel a fost vazuta practicand schi fond la Saint Moritz. Suntem mandri ca foloseste modelul Germina. Desi modelul nu este dintre cele mai moderne, sunt schiuri germane”, se arata intr-un text publicat pe site-ul fabricantului, potrivit unei stiri difuzate de Deutsche Welle.

Dincolo de anecdota privind schiurile, presa din Germania aminteste ca Angela Merkel este o persoana cu obiceiuri modeste in privinta vacantelor: vara, cancelarul prefera drumetiile in Tirolul de Sud, iar iarna practica schi fond in mica localitate Engadin din Alpii elvetieni, foarte aproape de Saint Moritz.

Sursa foto: realitatea.net