ANGELA MERKEL: Participarea RUSIEI la summit-ul G7 este de “NECONCEPUT”

Cancelarul german, ANGELA MERKEL, a declarat, intr-un interviu publicat vineri de DPA, ca doreste relatii bune cu Moscova, insa participarea RUSIEI la SUMMIT-UL G7 este in prezent “de neconceput”, ca urmare a anexarii Crimeii.

Seful guvernului german a afirmat totodata ca se asteapta ca unul dintre principalele subiectele abordate la SUMMIT-UL G7 de anul acesta, gazduit de Germania duminica si luni in Bavaria, sa fie coordonarea internationala in lupta impotriva epidemiilor, precum Ebola.

CITESTE SI: MERKEL: Germania este pregatita sa contribuie la stabilitatea Egiptului 

Intrebata cand presedintele rus VLADIMIR PUTIN sau un succesor al sau ar putea fi din nou invitat la G7, ANGELA MERKEL a afirmat ca “participarea Rusiei in acest moment este de neconceput. G7 este un grup de state care impartasesc valori precum democratia si statul de drept”.

“Principiile noastre au la baza faptul ca aparam dreptul international si inviolabilitatea frontierelor nationale, deoarece ele formeaza baza ordinii noastre mondiale. Prin contrast, anexarea Crimeii de catre RUSIA a fost o incalcare a dreptului international”, a mai spus ANGELA MERKEL.

CITESTE SI: SUMMIT la BERLIN: Situatia GRECIEI discutata de MERKEL, HOLANDE si “troica” FMI, BCE si UE 

Sursa foto: bild.de