ANGELA MERKEL: Perspectiva asupra PACII in Ucraina este “INCERTA” dupa discutiile cu VLADIMIR PUTIN

Cancelarul german, ANGELA MERKEL, a declarat sambata ca perspectiva asupra PACII in Ucraina este “INCERTA” in urma discutiilor cu presedintele rus VLADIMIR PUTIN, relateaza Mediafax, care citeaza CNN.

ANGELA MERKEL si presedintele francez FRANCOIS HOLLANDE s-au intalnit vineri, la Moscova, cu liderul rus. Sambata, la Conferinta pentru Securitate de la Munchen, Merkel a declarat ca nu este sigura daca discutiile lor au avut succes, dar ca a meritat sa incerce. Ea a aparat caracterul “inviolabil” al granitelor Europei.

Rusia a dovedit lipsa de respect pentru pace si integritate teritoriala, iar actiunile Moscovei in Ucraina contravin angajamentelor asumate, a adaugat cancelarul german.

Citeste si: VLADIMIR PUTIN: Rusia nu intentioneaza sa faca RAZBOI CU NIMENI, ci sa COOPEREZE cu toata lumea

Modificarea granitelor prin forta este contrara pacii si securitatii si risca sa duca la escaladarea tensiunilor, a precizat Merkel.

“Vrem sa conturam securitatea impreuna cu Rusia, nu impotriva ei”, a subliniat ea, avertizand insa ca nu va incheia un acord cu Moscova care sa excluda liderii ucraineni. Solutia trebuie sa fie in conformitate cu acordul de la Minsk, a mai spus Merkel.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Trebuie sa fim PREGATITI sa ne APARAM tara

Liderii occidentali si Kievul acuza Rusia ca alimenteaza conflictul furnizandu-le arme si antrenandu-i pe separatistii prorusi care lupta impotriva fortelor ucrainene in estul Ucrainei, dar si ca trimite trupe peste granita pentru a participa la lupte. Moscova neaga acuzatiile care i se aduc.

Sursa foto: ft.com