ANGELA MERKEL: Perspectiva de crestere a ECONOMIEI europene s-a imbunatatit

MERKEL, dupa intalnirea cu TSIPRAS: Germania trateaza egal tarile UE, inclusiv Grecia

Perspectivele de crestere ale economiei europene, in special ale Germaniei, s-au imbunatatit de la sfarsitul anului trecut, sprijinite de pretul scazut al titeiului si de recentele masuri de stimulare aprobate de Banca Centrala Europeana, a afirmat, vineri, cancelarul Angela Merkel, transmit AP si Reuters.

‘Putem estima ca situatia economica in general este destul de satisfacatoare’, a apreciat cancelarul Germaniei, la o conferinta de presa desfasurata la Munchen. ‘Din acest punct de vedere, intreaga Europa — si in special Germania — au perspective de crestere mai bune decat la sfarsitul anului trecut’, a declarat Angela Merkel.

CITESTE SI: POLONIA A PIERDUT 466 milioane euro din cauza EMBARGOULUI impus RUSIEI de UE 

Germania si-a restabilit pozitia de principala putere economica a Europei in ultimul trimestru din 2014, pe fondul majorarii cheltuielilor interne si a comertului. In perioada octombrie — decembrie 2014, PIB-ul Germaniei a inregistrat o crestere de 0,7%, comparativ cu un avans de 0,1% in precedentele trei luni, a anuntat recent Oficiul Federal de Statistica (Destatis), confirmand datele preliminare din 13 februarie. Consumul privat a urcat cu 0,8%, investitiile de capital cu 1,2%, iar exporturile cu 1,3%.

CITESTE SI: FMI a ajuns la un acord cu UCRAINA pentru un ajutor financiar de 17 MILIARDE de DOLARI 

In 2014, PIB-ul Germaniei a crescut cu 1,6%, depasind estimarile Oficiului Federal de Statistica (Destatis). Si Mario Draghi a afirmat, pe 11 martie, ca redresarea economiei zonei euro prinde avant, iar recentele masuri de stimulare aprobate de Banca Centrala Europeana vor reusi sa evite riscul unei spirale deflationiste, care ar afecta avansul PIB-ului si crearea de locuri de munca.

Sursa foto: bild.de