ANGELA MERKEL si BARACK OBAMA au purtat o discutie telefonica despre situatia din UCRAINA

Presedintele american BARACK OBAMA si cancelarul german ANGELA MERKEL au discutat, marti, la telefon despre SITUATIA din UCRAINA, IRAN si cooperarea bilaterala, aceasta fiind prima CONVERSATIE intre cei doi lideri dupa expulzarea sefului serviciilor secrete americane de catre Berlin, relateaza AFP.

Ben Rhodes, consilierul adjunct american pentru Securitate Nationala, a scris intr-un mesaj postat pe contul sau de Twitter ca cei doi lideri au vorbit despre “Ucraina, Iran si cooperarea dintre Statele Unite si Germania”.

CITESTE SI: OBAMA si MERKEL nu mai au voie sa intre in DONETK

La Berlin, un purtator de cuvant al cancelarului german nu a fost in masura sa confirme aceasta discutie telefonica. CONVORBIREA dintre OBAMA si MERKEL intervine in ajunul unui summit european la Bruxelles, unde liderii urmeaza sa discute despre inasprirea sanctiunilor impotriva Rusiei, acuzata ca destabilizeaza SITUATIA din UCRAINA.

Relatiile dintre Berlin si Washinton s-au tensionat, dupa ce Guvernul german a anuntat joi expulzarea sefului serviciilor secreete americane pentru GERMANIA, intr-un caz de spionare a unor oficiali germani de rang inalt in contul Washingtonului, o masura adoptata rar intre aliati apropiati din cadrul NATO.

CITESTE SI: ANGELA MERKEL si VLADIMIR PUTIN au convenit ca situatia din UCRAINA tinde sa degenereze

Desi Ambasada americana in Germania a calificat drept “esentiala” continuarea “cooperarii stranse” cu Berlinul, Statele Unite au sugerat vineri ca nu sunt multumite de reactia autoritatilor germane in cazul de spionaj.

Sursa foto: haber.stargazete.com