ANGELA MERKEL si FRANCOIS HOLLANDE au ajuns la Moscova pentru a-i prezenta lui VLADIMIR PUTIN planul de PACE

Cancelarul german ANGELA MERKEL si presedintele francez FRANCOIS HOLLANDE au ajuns vineri la Moscova pentru a-i prezenta un plan de place presedintelui Rusiei, VLADIMIR PUTIN, menit sa puna capat conflictului din Ucraina, relateaza Agerpres, care citeaza informeaza EFE.

ANGELA MERKEL a sosit la Moscova din Germania, unde revenise joi seara, dupa o vizita pe care a efectuat-o impreuna cu Hollande la Kiev, ca sa-i prezinte aceeasi propunere de pace si presedintelui ucrainean Petro Porosenko.

Avionul cancelarului german a aterizat pe aeroportul Vnukovo, din Moscova, iar dupa cateva minute a aterizat si aeronava presedintelui francez. Imediat dupa sosire, cei doi lideri s-au indreptat direct catre Kremlin, unde vor purta negocieri cu VLADIMIR PUTIN.

Citeste si: ANDERS FOGH RASMUSSEN: VLADIMIR PUTIN ar putea ATACA una din TARILE BALTICE

Inainte de a zbura spre Moscova, FRANCOIS HOLLANDE a declarat ca se doreste obtinerea unui “acord global” asupra conflictului ucrainean. “Toata lumea este constienta ca primul pas trebuie sa fie o incetare a focului, dar ca acesta nu poate fi suficient si ca trebuie cautat un acord global”, a spus Hollande.

La randul sau, Merkel a dat asigurari ca Berlinul nu va negocia “niciodata pe la spatele” Ucrainei integritatea teritoriala a acestei tari, pe fondul aparitiei unor informatii potrivit carora singura solutie pentru incheierea conflictului ar fi sa li se cedeze insurgentilor prorusi teritoriile pe care le controleaza in estul Ucrainei.

Citeste si: VLADIMIR PUTIN a semnat un decret pentru CONVOCAREA REZERVISTILOR

In acest sens, cotidianul rus Kommersant a scris vineri, citand surse diplomatice, ca prin propunerea de pace “s-ar putea incerca sa se obtina o incetare a focului cu conditia recunoasterii noii linii de demarcatie, care nu coincide cu cea stipulata in acordurile de la Minsk, din septembrie”.

Sursa foto: br.de