Angela Merkel si Petro Porosenko au vorbit la telefon pe tema situatiei din Ucraina

Merkel: Islamul face parte din Germania

Cancelarul german Angela Merkel si presedintele ucrainean Petro Porosenko au discutat la telefon pe tema situatiei din Ucraina si au evocat necesitatea reluarii cautarilor la locul prabusirii avionului malaysian, a anuntat joi seara o purtatoare de cuvant a Guvernului german.

“Cancelarul Angela Merkel l-a sunat in aceasta seara (joi) pe presedintele ucrainean Petro Porosenko”, a anuntat Christine Wirtz, o purtatoare de cuvant a Guvernului german, citata intr-un comunicat.

Citeste si: CRIZA UCRAINA: GERMANIA va renunta la un proiect militar cu RUSIA

“Accentul a fost pus pe actiunile concrete care ar putea permite sustinerea eforturilor Grupului de contact, alcatuit din reprezentantii OSCE (Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa), Rusiei si Ucrainei, in vederea ajungerii la o incetare a focului”, a subliniat Wirtz.

Totodata, cancelarul german si presedintele ucrainean au evocat necesitatea reluarii cautarilor in zona prabusirii avionului apartinand companiei Malaysia Airlines, doborat la 17 iulie. 

ROMANIA, PRINTRE TARILE CEL MAI PUTIN AFECTATE DE SANCTIUNILE RUSIEI

“Continuand luptele, separatistii impiedica accesul expertilor la locul prabusirii”, se arata in comunicat.

NATO a cerut joi Rusiei sa nu intervina sub pretextul mentinerii pacii in estul Ucrainei, unde lupte sangeroase au loc in Donetk, principalul fief al separatistilor.