ANGELA MERKEL si VLADIMIR PUTIN au convenit ca situatia din UCRAINA tinde sa degenereze

Presedintele rus VLADIMIR PUTIN si cancelarul german ANGELA MERKEL au convenit, duminica, asupra faptului ca situatia din Ucraina, unde Kievul isi continua ofensiva impotriva separatistilor prorusi din est, “tinde sa se DETERIOREZE”, a anuntat purtatorul de cuvant al Kremlinului, citat de AFP.

“PUTIN si MERKEL au avut un DIALOG CONSTRUCTIV, foarte aprofundat, in cursul caruia au discutat in detaliu despre posibilele optiuni pentru rezolvarea SITUATIEI din UCRAINA. Cei doi lideri au convenit asupra faptului ca, din nefericire, situatia tinde sa se deterioreze”, a declarat pentru agentia de presa rusa RIA Novosti DMITRI PESKOV, care a precizat ca intrevederea a avut loc la Rio de Janeiro.

CITESTE SI: VLADIMIR PUTIN s-a intalnit cu BARACK OBAMA si PETRO POROSENKO in NORMANDIA 

In cursul discutiei lor, care a durat o ora si un sfert si a fost consacrata UCRAINEI, cei doi lideri au “subliniat necesitatea reluarii de urgenta (a reuniunilor) grupului de contact privind UCRAINA (format, in afara de aceasta tara, din Rusia si OSCE, cu participarea rebelilor), poate sub forma unor videoconferinte”, a declarat purtatorul de cuvant.

“In opinia lor, pentru ca activitatea grupului de contact sa se poata relua integral, este necesar sa se decreteze cat mai repede un ARMISTITIU, sa se faca un schimb de prizonieri si sa se reia activitatile de supraveghere”, a adaugat Peskov.

VLADIMIR PUTIN a vorbit si despre “ingrijorarea sa cu privire la actiunile agresive” ale Kievului, intr-o aluzie la caderea unui obuz intr-un oras rus situat la frontiera cu UCRAINA, soldata cu un mort duminica. Acest tir a fost atribuit fortelor ucrainene de catre Moscova, care a avertizat Kievul asupra unor posibile “CONSECINTE IREVERSIBILE”.

CITESTE SI: APEL catre VLADIMIR PUTIN din partea a doi mari lideri ai lumii 

La randul sau, un purtator de cuvant al Guvernului german a anuntat intr-un comunicat ca cei doi oficiali vor “discutii directe imediat ce va fi posibil” intre Kiev si separatistii ucraineni. MERKEL si PUTIN au convenit ca “discutiile directe trebuie sa demareze imediat ce va fi posibil intre Guvernul ucrainean si separatisti, sub forma unei videoconferinte”, a anuntat purtatorul de cuvant Steffen Seibert.

Sursa foto: bild.de