ANGELA MERKEL va face o VIZITA in UCRAINA la sfarsitul saptamanii

MERKEL, dupa intalnirea cu TSIPRAS: Germania trateaza egal tarile UE, inclusiv Grecia

Cancelarul german ANGELA MERKEL va efectua o VIZITA in UCRAINA pe data de 23 august, a anuntat luni ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkin, potrivit Agerpres, care citeaza AFP.

“Vizita cancelarului german este programata cu o zi inaintea Zilei Nationale” a UCRAINEI, ce va fi sarbatorita pe 24 august, a precizat seful diplomatiei ucrainene, vorbind despre o vizita care “va fi foarte interesanta”.

Citeste si: UCRAINA: Un AVION DE VANATOARE MiG-29 a fost DOBORAT de SEPARATISTI in regiunea Lugansk

Anuntul survine la o zi dupa reuniunea cvadripartita de la Berlin privind conflictul din UCRAINA, la care au participat ministrii de externe german, Frank-Walter Steinmeier, rus, Serghei Lavrov, ucrainean, Pavlo Klimkin, si francez, Laurent Fabius.

Gazda acestei intâlniri, Frank-Walter Steinmeier, a declarat la finalul ei ca s-au inregistrat progrese, iar deciziile cu privire la continuarea tratativelor vor fi luate luni sau marti dupa ce participantii vor raporta concluziile reuniunii sefilor de stat si de guvern din tarile lor.

Citeste si: UCRAINA: Kievul a RECUNOSCUT ca AJUTOR UMANITAR incarcatura convoiului din Rusia

Si MAE rus a emis luni un comunicat in care afirma ca fost s-a obtinut “un anumit progres in toate problemele discutate” si “participantii au decis continuarea dialogului in acest format” pentru a se identifica propuneri concrete menite sa conduca la solutionarea crizei din UCRAINA.

Insa ministrul Serghei Lavrov a revenit ulterior cu precizari, afirmând ca “niciun progres nu a fost obtinut in ceea ce priveste incetarea focului si reglementarea politica in UCRAINA”, dar a confirmat ca partile participante la reuniunea de la Berlin vor continua eforturile in acest format.

Sursa foto: kronpress.ro