ANGELA MERKEL va vizita Brazilia pentru a da o noua dimensiune relatiilor cu principala putere a Americii de Sud

Cancelarul german Angela Merkel va pleca miercuri in Brazilia impreuna cu sase membri ai Cabinetului ei pentru a conduce alaturi de presedinta Dilma Roussef primele consultari bilaterale interguvernamentale intre cele doua tari, relateaza agentia EFE.

Potrivit unei purtatoare de cuvant a guvernului de la Berlin, cooperarea comerciala, tehnologica si in domeniul protejarii mediului vor fi axele prioritare ale summitului al carui obiectiv este sa dea o noua dimensiune relatiilor germano-braziliene. Executivul german a avut sau are in vedere reuniuni in formate asemanatoare si cu alte tari, printre care parteneri din UE, precum Franta, Spania, Italia, Olanda si Polonia, sau din afara blocului comunitar, respectiv SUA, Rusia, China, Israel si India.

CITESTE SI: Der Spiegel: ANGELA MERKEL a decis sa CANDIDEZE pentru un nou mandat in 2017

In timpul vizitei vor fi semnate mai multe acorduri, dar delegatia nu va cuprinde un grup de oameni de afaceri, desi cancelarul Merkel se va intalni in Brazilia cu reprezentanti ai mediului de afaceri. De asemenea, ministrul german al economiei, Sigmar Gabriel, nu va face parte din delegatie, el avand stabilita alta agenda. In schimb, Angela Merkel va fi insotita de ministrul de externe Frank-Walter Steinmeier.

CITESTE SI: ANGELA MERKEL A LESINAT LA FESTIVALUL WAGNER!

Actualitatea politica braziliana este marcata in prezent de manifestatiile provocate de scandalurile de coruptie ce vizeaza membri ai echipei presedintei Rousseff, iar pe agenda vizitei ce va dura 23 de ore nu este prevazuta nicio intalnire cu reprezentanti ai opozitiei braziliene.

 Sursa foto agerpres