Angela Nicolae, procurorul implicat alaturi de Niculae Badalau in evaziunea de 50 de milioane de euro, a fost retinuta

DNA face verificari la Primaria Targu Mures

Procurorul Angela Nicolae si fiul sau, Daniel Nicolae, au fost retinuti, in aceasta seara, in dosarul evaziunii fiscale de 50 de milioane de euro. Acuzatia oficiala: trafic de influenta si complicitate la trafic de influenta.

Angela Nicolae este cercetata penal de procurorii DNA, pentru doua infractiuni de trafic de influenta in forma continuata, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Directiei Nationale Anticoruptie.

Fiul sau, Daniel, este cercetat pentru infractiunea de complicitate la trafic de influenta.

“Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat faptul ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, in perioada 2012-2013, inculpatul Daniel Nicolae, cu acordul, sustinerea si implicarea mamei sale, a pretins, in numeroase randuri, si a primit diferite sume de bani de la doi dintre invinuitii cercetati in cauza, lasandu-i sa creada ca, prin calitatea de procuror sef birou la PICCJ, Angela Nicolae va putea influenta obtinerea unor solutii favorabile in dosarele penale in care erau cercetati pentru infractiuni de evaziune fiscala.

In perioada 2012-2013, magistratul a pretins si primit, in mod repetat, la diferite intervale de timp, direct si prin intermediul fiului sau, sume de bani intre 2.000 lei si 5.000 lei de la invinuiti” se arata in comunicatul DNA.

Procurorii DNA au dispus, luni, retinerea acestora pe o perioada de 24 de ore, urmand a fi prezentati la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

 

in dosarul evaziunii fiscale de 50 de milioane de euro. Acuzatia oficiala: trafic de influenta si complicitate la trafic de influenta.