Angela Similea, Marin Moraru si alti actori si cantareti il ataca dur pe Andrei Plesu dupa criticile aduse lui Radu Beligan

Mai multi actori si cantareti il ataca pe Andrei Plesu pentru criticile aduse la adresa lui Radu Beligan. Angela Similea, Dida Dragan, Marin Moraru si alti actori si cantareti il ataca dur pe Andrei Plesu pentru criticile pe care i le-a adus lui Radu Beligan, scrie Realitatea.net. Scriitorul spunea ieri, intr-un text publicat in ziarul Adevarul, ca Beligan a ales sa-si investeasca imaginea intr-o “jalnica operatiune de propaganda” a PSD.

“Suntem profund ingrijorati de atacul nedrept pe care domnul Andrei Plesu l-a lansat la adresa Maestrului Radu Beligan, doar pentru ca marele nostru actor a indraznit sa aiba si sa exprime public o opinie si o optiune politica diferita de cea a domnului Plesu,” scriu artistii. ”Consideram ca traim intr-o societate democratica in care libertatea de exprimare este garantata si ca nimeni nu trebuie pus la zid doar pentru ca isi exprima punctele de vedere,” spun ei.

Scrisoarea este semnata de actorii Florina Cercel, Adela Marculescu, Marin Moraru, Costel Constantin si de cantaretii Dida Dragan, Angela Similea, Adrian Daminescu si Florin Apostol. Scriitorul Andrei Plesu l-a criticat dur pe Radu Beligan pentru decizia de a-l sustine pe Victor Ponta la prezidentiale.

Citeste si: PLESU il face praf pe PONTA: Nu te poti supara pe el! E un apogeu al lui “fara”

“Ati simtit nevoia, la virsta dvs., la statura dvs., sa va legati numele de un caraghios. Spectrul “stadionului” de tip coreean a reaparut in biografia dvs. intr-un moment in care nimic nu-l mai poate justifica. Asta inseamna ca m-am inselat. Ca, inainte de 1989, nu ati negociat util, sacrificindu-va de dragul teatrului, ci ca ceva inexplicabil va atragea in sfera puterii, oricit de patata era ea. Ca si acum. Puterea talentului dvs., puterea mintii dvs. nu va satisfaceau. Ca si acum, voiati sa fiti in preajma celeilalte puteri, oricit e ea de trecatoare prin comparatie cu puterea prestigiului dvs. profesional. Voiati, ca si acum, sa fiti mai curind pe scena stabilor, decit pe aceea a colegilor dvs, scrie Andrei Plesu intr-un text publicat in ziarul Adevarul.

Sambata, la lansarea candidaturii lui Victor Ponta pentru Cotroceni, Radu Beligan a transmis un mesaj in care a anuntat ca il sustine in alegerile prezidentiale.