ANI: LISTA celor 32 de fosti sau actuali PARLAMENTARI care si-au ANGAJAT RUDELE. UPDATE

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat incalcarea regimului juridic al CONFLICTULUI DE INTERESE in materie administrativa in cazul a 32 fosti sau actuali parlamentari (14 actuali deputati, 17 fosti deputati si un senator), informeaza un comunicat ANI.

UPDATE 12.05 LISTA CELOR 32 DE FOSTI SAU ACTUALI DEPUTATI care au incalcat regimul CONFLICTULUI DE INTERESE angajandu-si RUDELE IN PARLAMENT este disponibila integral pe site-ul oficial al AGENTIEI NATIONALE DE INTEGRITATE.

Dintre acestia, in cazul a trei fosti deputati si a unui senator, Agentia a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea verificarii indiciilor privind posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese, ca urmare a angajarii de catre acestia a PROPRIILOR RUDE in cadrul birourilor parlamentare.

Valoarea totala a contractelor incheiate cu incalcarea regimului juridic al conflictelor de interese este de 1.062.798 Lei (aprox. 240.000 Euro). Agentia va depune toate diligentele necesare in vederea anularii actelor emise, adoptate sau intocmite cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese, se scrie in comunicatul citat.

CITESTE SI: COMISIA JURIDICA A CAMEREI A DECIS CA ”INCOMPATIBILUL” ADASCALITEI SA ISI PASTREZE MANDATUL

Printre parlamentarii care ar fi incalcat legea se numara:

MIHAITA CALIMENTE, deputat, seful comisiei de control SIE si-a angajat fiul

In calitate de deputat, a incheiat, in legislatura 2008 – 2012, un contract civil prin care si-a angajat fiul in functia de referent in cadrul propriului birou parlamentar, incalcand, astfel, dispozitiile art. 70 si art. 71 din Legea nr. 161/2003. In baza contractului civil incheiat, fiul sau a obtinut venituri salariale in cuantum total de 33.258 Lei, acuza ANI.

WILLIAM BRANZA, fost deputat, si-a angajat fratele drept consilier

In calitate de deputat, a incheiat, in legislatura 2008 – 2012, un contract civil prin care si-a angajat fratele in functia de consilier in cadrul propriului birou parlamentar, incalcand, astfel, dispozitiile art. 70 si art. 71 din Legea nr. 161/2003. In baza contractului civil incheiat, fratele sau a obtinut venituri salariale in cuantum total de 23.393 Lei.

RELU FENECHIU, fost ministru si deputat, condamnat in dosarul Transformatorul si pus si el fratele consilier

Potrivit Agentiei acesta a incheiat, in legislatura 2008 – 2012, un contract civil prin care si-a angajat fratele in functia de consilier in cadrul propriului birou parlamentar. In baza contractului civil incheiat, fratele sau a obtinut venituri salariale in cuantum total de 4.051 Lei.

MADALIN VOICU i-a dat norei 3.300 de lei de la biroul sau parlamentar.

Acesta a incheiat, in legislatura 2008 – 2012, un contract civil prin care si-a angajat nora in functia de consilier in cadrul propriului birou parlamentar, incalcand, astfel, dispozitiile art. 70 si art. 71 din Legea nr. 161/2003. In baza contractului civil incheiat, nora sa a obtinut venituri salariale in cuantum total de 3.302 Lei.

Sursa foto: aktual24