ANI: 7 alesi locali, in incompatibilitate si conflict de interese

Agentia Nationala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor si existenta conflictului de interese de natura administrativa in cazul a sapte alesi locali, respectiv doi primari, un viceprimar si patru consilieri locali.

Potrivit unui comunicat al ANI, Gheorghe Staiu — primar al comunei Susani, judetul Valcea — s-a aflat in conflict de interese dupa ce a incheiat, la data de 30 octombrie 2012, un contract privind concesionarea suprafetei de 112 mp apartinand domeniului privat al comunei Susani catre firma SC Staiu Damir SNC, unde primarul si sotia sa detineau functia de administrator.

Alexandru Marin — primarul comunei Silistea, judetul Teleorman, fost viceprimar al acestei comune — s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 19 iunie 2008 — 11 aprilie 2012, intrucat a exercitat simultan functiile de viceprimar si administrator al societatilor comerciale San Prosper SRL (pana la data de 15 decembrie 2011) si San Impex SRL.

CITESTE SI: ANI nu a depus recurs impotriva admiterii contestatiei lui Iohannis de catre Curtea de Apel Alba Iulia

Marian Tepes — viceprimar al comunei Vasilati, judetul Calarasi — se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 7 aprilie 2011, intrucat exercita, simultan cu functia de viceprimar, si calitatea de membru in Consiliul de Administratie al Scolii Gimnaziale “Constantin Brancoveanu” Vasilati.

Florin Ioan Costeniuc, consilier local in orasul Cavnic, judetul Maramures, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 1 iulie 2012 — 5 ianuarie 2015, intrucat a exercitat, simultan cu functia de consilier local, si functia de consilier personal in cadrul cabinetului primarului orasului Cavnic.

Mihai Costea, consilier local in municipiul Calafat, judetul Dolj, se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 22 iunie 2012, intrucat exercita simultan functiile de consilier local si consilier in cadrul cabinetului primarului municipiului Calafat, incalcand, astfel, dispozitiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

Viorel Constantin, consilier local al comunei Borlesti, judetul Neamt, a fost declarat in incompatibilitate, deoarece, in perioada exercitarii mandatelor de consilier local, SC Constantin Librar Prest SRL (unde el si sotia detin calitatea de asociat, aceasta din urma fiind si administrator) a emis facturi fiscale in cuantum de 21.478 lei catre Primaria comunei Borlesti (acte justificative pentru vanzarea/ cumpararea de produse si/ sau servicii, respectiv inscrisuri sub semnatura privata, prin care se constata executarea unor operatiuni comerciale), obiectul tranzactiei fiind furnizarea de produse alimentare si non-alimentare.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS A CASTIGAT PROCESUL CU AGENTIA NATIONALA DE INTEGRITATE (ANI) 

Curiac Nedelcu, consilier local in comuna Carasova, judetul Caras-Severin, s-a aflat in conflict de interese, dupa ce, la data de 23 mai 2014, a participat la deliberarea si adoptarea hotararii Consiliului Local Carasova privind repartizarea suprafetelor de teren aflate in administrarea comunei si, ulterior, in data de 28 mai 2014, a incheiat cu Primaria Carasova un contract de inchiriere pentru o suprafata de pajiste aflata in domeniul privat al comunei.

 Sursa foto realitatea