ANI: Directorii DSP si DSVSA Brasov, precum si fostul director APIA Calarasi, in conflict de interese

AGENTIA NATIONALA DE INTEGRITATE a constatat existenta CONFLICTULUI DE INTERESE de natura administrativa in cazul fostului director executiv al APIA Calarasi, Otilia Balasoiu, al directorului DSP Brasov, Alexandru Balescu, si al directorului executiv al DSVSA Brasov, Dorin Valter Enache.

Potrivit un comunicat ANI, in perioada exercitarii functiei publice, Otilia Balasoiu a semnat/ aprobat cererile prin care societatea in cadrul careia fostul sau sot detine calitatea de asociat a obtinut subventii acordate de APIA, Centrul Judetean Calarasi, in cuantum total de 259.476,87 Lei.

Citeste si: ANI: MAI MULTI ALESI LOCALI, INTRE CARE DOI PRIMARI, S-AU AFLAT IN INCOMPATIBILITATE

De asemenea, in calitate de director coordonator al DSP Brasov, Alexandru Balescu a semnat autorizatia sanitara de functionare pentru propriul cabinet medical individual, ‘Dr. Balescu Alexandru’.

”Astfel, Balasoiu Otilia si Alexandru Balescu au incalcat dispozitiile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit carora ‘Functionarul public este in conflict de interese daca se afla in una dintre urmatoarele situatii: […] interesele  sale patrimoniale, ale sotului sau rudelor sale de gradul I pot influenta deciziile pe care trebuie sa le ia in exercitarea functiei publice”, precizeaza ANI.

In ceea ce priveste INCOMPATIBILITATEA lui Enache Dorin Valter, ANI sustine ca acesta, in calitate de director executiv in cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Brasov, a semnat o serie de documente avand ca obiect incheierea mai multor contracte de prestari servicii intre DSVSA Brasov si societatea comerciala in cadrul careia fiica sa a detinut calitatea de asociat.

KLAUS IOHANNIS: DOSARUL MEU CU ANI NU SE VA JUDECA DUPA ALEGERI