ANI: MARIAN VANGHELIE nu poate justifica UN MILION de DOLARI

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a motivat recursul facut impotriva lui MARIAN VANGHELIE, in dosarul in care se vrea confiscarea unei parti din averea primarului Sectorului 5, potrivit postului B1 TV.

Inspectorii ANI considera ca edilul nu poate justifica suma de 180.000 de euro, dar nici un imprumut de UN MILION de DOLARI.

Citeste si: MARIAN VANGHELIE a castigat PRIMA BATALIE cu ANI si poate PASTRA banii pe care nu i-a justificat

MARIAN VANGHELIE i-a convins pe judecatori in prima instanta ca toate sumele vizate de ANI reprezinta rambursari ale unor imprumuturi pe care le-a acordat unor apropiati, inainte de a deveni primar.

Totodata, MARIAN VANGHELIE nu poate justifica un apartament de 225.000 de euro.

In motivarea recursului facut de ANI in procesul cu MARIAN VANGHELIE se arata ca primarul a avut, in perioada 2008- 2011, venituri de aproximativ 167.000 de lei, pe cand cheltuielile ajungeau si la un milion de lei. Mai mult, agentia considera ca Vanghelie nu poate justifica nici suma de UN MILION de DOLARI, despre care Marian Vanghelie a spus ca reprezinta rambursarea unui imprumut.

“Precizam faptul ca fiind vorba de sume de bani de valori considerabile – aprox 37.000.000 lei si 1.000.000 dolari, imprumutate catre terte persoane, chiar daca ar fi fost detinute cash la domiciliul dlui Vanghelie Marian, acestea trebuiau sa rezulte in urma perfectarii unor tranzactii comerciale, afaceri etc., fiind urmate de incheierea unor acte juridice intocmite bileterale”, se arata in plangerea ANI.

Citeste si: DEZVALUIRE INCENDIARA! Cum a asfaltat MARIAN VANGHELIE strazile din Sectorul 5 doar pe hartie

Edilul Sectorului 5 a adus acelasi argumente si pentru cumpararea unui apartament in valoare de 225.000 de euro, in anul 2008. Inspectorii ANI il contrazic.

“Sumele de bani retinute de catre Comisie ca fiind primite de persoana cercetata cu titlul de «inapoiere imprumut» nu se regasesc in conturile bancare, existand prezumtia ca declaratile martorilor au fost facute pro causa”, se mai arata in raportul ANI.

Judecatorii sunt cei care vor avea ultimul cuvant. Actiunea este una administrative, iar in acest caz MARIAN VANGHELIE risca sa piarda suma considerata de ANI ca nejustificata.