ANI: Opt alesi locali au fost declarati incompatibili

Opt alesi locali au fost declarati incompatibili si in conflict de interese de natura administrativa si penala de Agentia Nationala de Integritate (ANI, conform unui comunicat al acestei institutii.

Potrivit ANI, cei opt au exercitat simultan mai multe functii si calitati si au adoptat unele decizii prin care s-a realizat un folos material pentru sine, sot sau rudele sale de gradul I ori pana la gradul II inclusiv. Astfel, in perioada 20 iunie 2008 – 25 iunie 2012 Pavel Tiudic a detinut simultan functiile de primar al comunei Repedea, judetul Maramures si de administrator al SC Tiudic SRL.

La randul sau, in intervalul 18 iunie 2008 – 27 martie 2013 Traian Dragomir a detinut simultan functia de primar al comunei Ciocarlia, judetul Constanta si calitatea de comerciant persoana fizica in cadrul Dragomir Traian (Dragomir) Intreprindere Familiala.

In timpul exercitarii mandatului de primar al orasului Otelu Rosu, judetul Caras-Severin, Simion Simi Iancu, avand un interes personal de natura patrimoniala, in calitate de presedinte al comisiei de repartizare a locuintelor de tip ANL, a stabilit comisia si atributiile ce ii revin acesteia in vederea repartizarii locuintelor, persoana evaluata regasindu-se ulterior printre cei beneficiari de locuinta.

Ioan Gabriel Carja se afla in stare de incompatibilitate incepand din 11 noiembrie 2011, intrucat exercita simultan functia de viceprimar al comunei Sicula, judetul Arad si calitatea de comerciant persoană fizica in cadrul Carja A. Ioan – Gabriel Intreprindere Individuala.

In timpul exercitarii mandatului de viceprimar al comunei Malovat, judetul Mehedinti, Aurel Sfetcu a luat parte la deliberarea si adoptarea hotararii Consiliului Local al comunei Malovat privind concesionarea/arendarea suprafetei de pasune/islaz comunal al comunei Malovat pentru 2010, avand un interes personal de natura patrimoniala pentru sine si sotia sa in problema supusa dezbaterilor, respectiv incheierea si derularea contractului de arenda incheiat intre Primaria Malovat si sotia acestuia.

Pe durata exercitarii mandatului de consilier local in cadrul CL al Municipiului Targu-Mures, judetul Mures, Claudiu Maior a incheiat in calitate de persoana fizica autorizata in cadrul PFA Maior Sergiu Claudiu un contract de prestari servicii de 35.840 de lei cu Primaria Targu-Mures.

In calitate de consilier local in cadrul CL al comunei Farliug, judetul Caras-Severin, Gheorghe Moisa a participat la deliberarea si aprobarea hotararilor Consiliului Local privind trecerea unei parcele din domeniul public in domeniul privat al comunei Farliug si vanzarea acesteia prin licitatie publica in baza carora Primaria Farliug a incheiat cu Moisa un contract de vanzare-cumparare.

In calitate de membru al Comisiei pentru agricultura, Gheorghe Moisa a avizat favorabil proiectele hotararilor sus-mentionate, prezentand in sedintele CL in care au fost adoptate hotararile avizul favorabil al comisiei privind dezlipirea parcelei din domeniul public in domeniul privat al comunei Farliug.

Nu in ultimul rand, in timpul exercitarii mandatului de consilier local in cadrul Consiliului Local al comunei Malovat, judetul Mehedinti, Dumitru Bazavan a luat parte parte la deliberarea si adoptarea hotararii CL privind concesionarea/arendarea suprafetei de pasune/islaz comunal pentru 2010, avand un interes personal de natură patrimonială pentru sine si sotia sa in problema supusa dezbaterilor, respectiv incheierea si derularea contractului de arenda, incheiat intre Primaria Malovat si sotia acestuia.

Sursa foto: ronduldesibiu.ro