ANI: Presedintele CJ Gorj, ION CALINOIU, in INCOMPATIBILITATE

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat incalcarea regimului juridic al INCOMPATIBILITATILOR, precum si savarsirea infractiunii de FALS in DECLARATII in forma continuata de catre presedintele Consiliului Judetean Gorj, ION CALINOIU.

Potrivit unui comunicat al ANI remis miercuri, ION CALINOIU s-a aflat in stare de INCOMPATIBILITATE intrucat a detinut simultan cu functia de presedinte al CJ Gorj urmatoarele calitati: expert pe termen scurt in cadrul Centrului National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic, in perioada 1 septembrie — 15 decembrie 2012; expert pe termen scurt — expert comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social/expert consortiul regional Sud-Vest Oltenia la Inspectoratul Scolar Judetean Gorj, in perioada 1 iunie—31 iulie 2013.

CITESTE SI: ANI: 29 de fosti sau actuali ALESI LOCAI, in INCOMPATIBILITATE 

ANI sustine ca ION CALINOIU a incalcat dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit carora: “Functia de (…) presedinte (…) al consiliului judetean este incompatibila cu: (…) orice alte (…) activitati remunerate, in tara (…) cu exceptia functiei de cadru didactic sau a functiilor in cadrul unor asociatii, fundatii sau alte organizatii neguvernamentale”.

De asemenea, ION CALINOIU nu a mentionat in DECLARATIILE de AVERE depuse la datele de 11 iunie 2013 si 12 iunie 2014 veniturile obtinute in baza contractelor incheiate cu Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic si Inspectoratul Scolar Judetean Gorj.

In acest sens, ANI a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Jiu in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de FALS in DECLARATII, prevazuta si pedepsita de art. 326 din Codul penal al Romaniei, cu aplicarea art. 35*, alin. (1) din Codul penal al Romaniei.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS A CASTIGAT PROCESUL CU AGENTIA NATIONALA DE INTEGRITATE (ANI) 

Presedintele CJ Gorj, ION CALINOIU, este unul dintre baronii PSD care si-a anuntat, in urma cu doua zile, retragerea de pe scena politica.

Sursa foto: jurnalul.ro