ANI: PRIMARUL din BRAN in CONFLICT de INTERESE si INCOMPATIBILITATE

PRIMARUL comunei Bran, Gheorghe Hermeneanu, a fost gasit in INCOMPATIBILITATE intrucat detine si calitatea de comerciant persoana fizica autorizata, dar si in CONFLICT DE INTERESE, dupa ce si-a angajat fiul la primarie, iar VICEPRIMARUL a fost de asemenea in INCOMPATIBILITATE, potrivit ANI.

Gheorghe Hermeneanu se afla in stare de INCOMPATIBILITATE incepand cu data de 17 iunie 2008, intrucat, simultan cu functia de PRIMAR al comunei Bran, judetul Brasov, detine si calitatea de comerciant persoana fizica autorizata, membru al Intreprinderii familiale Maria Hermeneanu, incepand cu data de 30 martie 2004, precizeaza Agentia Nationala de Integritate (ANI).

Citeste si: ANI: UN FUNCTIONAR PUBLIC NU POATE SA JUSTIFICE O AVERE DE APROAPE 500.000 DE EURO

De asemenea, intrucat Gheorghe Hermeneanu a semnat si aprobat, in calitate de PRIMAR al comunei Bran, dispozitia prin care fiul sau a fost incadrat, pe durata determinata, pe postul de consilier la Compartimentul Proiecte Comunitare din cadrul Primariei Comunei Bran, acesta a incalcat si regimul juridic al CONFLICTELOR DE INTERESE in materie administrativa, in perioada 1 octombrie 2010 (data incadrarii pe postul de consilier) – 15 august 2011 (data incetarii raportului de serviciu).

Totodata si VICEPRIMARUL Branului, Dorel Nicu Rares Radacina, a fost gasit INCOMPATIBIL in mandatul 2012 – 2016, intrucat, a mai ocupat si functiile de administrator in cadrul a doua societati comerciale (in perioadele 27 iunie 2012 – 12 noiembrie 2013 si 27 iunie 2012 – 25 septembrie 2013), precum si calitatea de titular in cadrul Intreprinderii individuale Radacina Ghe. Dorel Nicu Rares, intre 27 iunie 2012 si 27 noiembrie 2013.

Citeste si: UN VICEPRIMAR DIN BUZAU, ACUZAT DE ANI DE INCOMPATIBILITATE SI FALS IN DECLARATII

Gheorghe Hermeneanu si Dorel Radacina au fost informati despre declansarea procedurii de evaluare si elementele identificate si au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Sursa foto: newsbv.ro