ANI: seful Parchetului Lugoj in incompatibilitate

Agentia Nationala de Integritate a constatat ca prim-procurorul Parchetului Judecatoriei Lugoj, Dumitru Cornean, este in INCOMPATIBILITATE. Magistratul detine si functia de decan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Europene “Dragan” Lugoj, judetul Timis.

Potrivit Agentiei Nationale de Integritate, Dumitru Cornean este prim-procuror din 1 ianuarie 2009, iar din 11 mai 2012 detine si functia de decan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Europene “Dragan” Lugoj.

Citeste si: RADU COSTIN DOBRITOIU SI TRAIAN CRISTIAN SAVU, DECLARATI IN INCOMPATIBILITATE DE ANI

Dumitru Cornean este in INCOMPATIBILITE din 11 mai 2012, incalcand astfel prevederile din Legea 161/2003, potrivit carora “functia de (…) procuror este INCOMPATIBILA cu orice alta functie publica sau privata” si din Legea 303/2004, in care se arata ca functia de procuror este INCOMPATIBILA “cu orice alte functii publice sau private, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior”, arata ANI intr-un comunicat de presa transmis marti presei.

Prim-procurorul Parchetului Judecatoriei Lugoj a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare si elementele identificate, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Potrivit prevederilor legale, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat incalcarea obligatiilor legale privind starea de INCOMPATIBILITATE constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective.

Citeste si: ANI I-A DECLARAT INCOMPATIBILI PE PATRU PRIMARI, PATRU VICEPRIMARI SI TREI CONSILIERI LOCALI

Persoana fata de care s-a constatat starea de INCOMPATIBILITATE este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de trei ani de la incetarea mandatului.