ANI verifica AVEREA ELENEI UDREA

Agentia Nationala de Integritate (ANI) are in derulare o procedura de verificare a averii deputatului ELENA UDREA, pusa recent sub acuzare de DNA.

Verificarile in cazul ELENEI UDREA au inceput in anul 2014, potrivit unor surse din cadrul ANI citate de Agerpres.

In unul dintre dosarele de la DNA, respectiv Microsoft, ELENA UDREA este acuzata de fals in declaratii, deoarece in declaratiile de avere din anul 2010 nu apar mentiuni cu privire la imprumuturile primite de SC Euro Hotels International Co SRL de la fostul sot, DORIN COCOS, desi Udrea declara incasarea de dividende de la aceasta societate.

Citeste si: ELENA UDREA huiduita la sectia de politie: Sunt niste oameni PLATITI care strigau si la Cotroceni

De asemenea, in perioada 2009-2013, ELENA UDREA a declarat achizitionarea mai multor bunuri imobile a caror valoare depaseste veniturile obtinute ca ministru, deputat sau din activitatea didactica.

In ultima declaratie de avere depusa in iunie 2014, ELENA UDREA a trecut cinci terenuri intravilane in Bucuresti si 15 terenuri agricole in comunele Sohatu, Nana, Sarulesti si Gurbanesti din judetul Calarasi, precum si doua case in Capitala.

Udrea a mentionat doua autoturisme, Fiat 500 si Mercedes, care i-au revenit in urma divortului de DORIN COCOS.

Citeste si: TRAIAN BASESCU, reactie ciudata in legatura cu scandalul dintre UDREA si COLDEA

La capitolul bunuri instrainate, ELENA UDREA a mai mentionat o casa si terenul aferent din Ilfov, vanduta pentru 165.000 euro, un imobil din Bucuresti pentru 90.000 euro si un autoturism Porsche Cayenne pe care a obtinut 5.000 euro.

Tot in declaratia de avere depusa in 2014 apar opt conturi bancare, precum si plasamente si imprumuturi acordate firmelor unde detine actiuni: Agro Green Nana SRL, SC Bai Boghis SRL, Tim Rail Cargo SRL, Rail operator Cereal SRL.

La capitolul venituri, ELENA UDREA trecut 58.908 lei, reprezentand indemnizatia de deputat si suma de 460.000 euro de la DORIN COCOS “sulta conform actului de partaj”.

Sursa foto: fanatik.ro