ANIVERSARE REGELE MIHAI: Programul evenimentelor organizate de Casa Regale

CASA REGALA a facut public, marti, programul evenimentelor din Bucuresti si Sinaia, din perioada 23-30 octombrie, dedicate REGELUI MIHAI I, la implinirea varstei de 93 de ani.

Potrivit unui comunicat de presa, joi, 23 octombrie, va avea loc o ceremonie de decorari, urmata de o receptie, la Castelul Peles.

Conform CASEI REGALE, de la ora 18.00, in Holul de Onoare al Castelului Peles, principesa mostenitoare Margareta va decora, in numele REGELUI MIHAI I, o serie de personalitati marcante ale vietii publice, precum si institutii culturale de referinta pentru societatea romaneasca. La ceremonia de decorare va lua parte, alaturi de principesa, principele Radu. Ceremonia va fi urmata de o receptie in Sala de Muzica.

Citeste si: PRINCIPELE RADU, VIZITA IN MAROC

Tot joi, la ora 19.00, in Sufrageria de Stat a Castelului Peles, va avea loc un dineu in onoarea Regelui Mihai, la implinirea varstei de 93 de ani. La dineu, care va fi gazduit de principesa mostenitoare Margareta si principele Radu, vor lua parte personalitati ale vietii culturale si diplomatice, precum si reprezentanti de seama ai clerului si societatii civile.

Sambata, 25 octombrie, Ateneul Roman va gazdui, incepand cu ora 18.00, a saptea editie a concertului anual de binefacere organizat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei.

“Fondurile obtinute in urma concertului vor fi folosite pentru sprijinirea tinerilor artisti beneficiari ai programelor Fundatiei. Concertul Regal va fi sustinut de pianista Alexandra Dariescu, alaturi de Orchestra Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, sub bagheta maestrului Tiberiu Soare. Cu aceasta ocazie, in foaierul Ateneului Roman, vor fi organizate standuri de carte regala care vor cuprinde titluri precum ‘Anul Regelui’, ‘Masinile Regelui’, ‘Muzica Regelui’, ‘Jubileul Regelui’ si “Lumea Regelui’ aparute, in decursul anilor, la Curtea Veche Publishing si la Editura Polirom”, precizeaza comunicatul de marti al CASEI REGALE, potrivit Agerpres.

Joi, 30 octombrie, la ora 16.00, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare ‘Carol I’, va avea loc prezentarea publica a emisiunii filatelice speciale dedicata REGELUI MIHAI, realizata de Romfilatelia. Cu aceasta ocazie, Camerata Regala va sustine un recital de muzica clasica.

In foaierul Aulei, Romfilatelia va organiza un stand cu marci postale, iar Curtea Veche Publishing va fi prezenta cu un stand de carte regala cu cele mai noi aparitii editoriale.

Citeste si: INSCOP: CE PARERE AU ROMANII DESPRE CASA REGALA A ROMANIEI

Vor lua parte principesa Margareta si principele Radu, iar la eveniment au fost invitati membri ai Corpului Diplomatic, ai Guvernului, precum si personalitati marcante ale vietii publice romanesti.

Fostul suveran al Romaniei, REGELE MIHAI I (1927-1930; 1940-1947) s-a nascut la 25 octombrie 1921, la Sinaia. Este fiul regelui Carol al II-lea (1930-1940) si al reginei Elena, printesa a Greciei.

Sursa foto: princeradu.ro