ANL construieste LOCUINTE SOCIALE pentru COMUNITATILE DE ROMI

Directorul general al Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), George Ciprian Stan, a semnat joi, la sediul agentiei, un contract de antrepriza generala pentru construirea unor LOCUINTE SOCIALE pentru comunitatile de romi in orasul Baia de Arama, judetul Mehedinti, au anuntat reprezentantii institutiei.

Potrivit sursei citate, este vorba despre 28 LOCUINTE SOCIALE, care vor fi construite pentru comunitatile de romi in orasul Baia de Arama pe strada Dochiciu nr. 66. Cele 28 de case (12 case cu doua camere si 16 case cu trei camere), cu regim de inaltime parter, sunt impartite pe patru module, iar suprafetele construite ale acestora variaza intre 78 si 106 metri patrati. Valoarea investitiei se ridica la suma de 4.960.522 de lei cu TVA. Proiectul de construire a caselor pentru romi se va derula pe un teren in suprafata de 9.000 de metri patrati, pus la dispozitia ANL de catre consiliul local al orasului Baia de Arama.

Citeste si: PRIMA CASA 2014: Banii nefolositi de ANL vor fi realocati pentru toate tipurile de locuinte

In perioada urmatoare, ANL va contracta serviciile de proiectare pentru alte locuinte care vor fi construite in cadrul Programului Locuinte sociale pentru comunitatile de romi: 28 de case in comuna Nocrich (judetul Sibiu), sapte case in satul Jelna – comuna Budacu de Jos (judetul Bistrita Nasaud) si 14 case in satul Budacu de Jos – comuna Budacu de Jos (judetul Bistrita Nasaud).

Citeste si: LOCUINTELE ANL vor fi vandute in RATE pe maximum 25 de ani

Programul de constructii de LOCUINTE SOCIALE pentru comunitatile de romi este un program pilot ce se deruleaza de Ministerul Dezvoltarii Rurale si Administratiei Publica prin intermediul ANL. In cadrul acestui program vor fi implementate proiecte viabile pentru constructia a maximum 300 de LOCUINTE SOCIALE pentru cetatenii romani de etnie roma, distribuite in cele opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei.

Sursa foto: adevarul.ro