Trecere brusca de la canicula la vijelii. ANM a emis Cod Galben de furtuni si ploi

cod-galben-canicula

Trecere brusca de la canicula la vijelii. ANM a emis Cod Galben de furtuni si ploi, valabil pana miercuri in 17 judete din tara si in Capitala. Pana maine, temperaturile vor scadea cu pana la 10 grade, sustin meteorologii.

Din a doua parte a zilei de astazi, 30 iulie si pana in dupa-amiaza zilei de miercuri, 31 iulie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata in Moldova, Dobrogea si in jumatatea estica a Munteniei. 

Astfel, in 17 judete si in Capitala se vor inregistra furtuni si intensificari ale vantului, insa si in celelalte zone din tara vor fi ploi de scurta durata, desi fenomenele nu vor fi atat de intense. Sunt asteptate intensificari de vant intre 60-70 km/h, in functie de zona.

In aceste regiuni se vor semnala averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce trecator vor lua aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala si in restul teritoriului, dar pe arii mai restranse.

In partea de sud-est a teritoriului, in dupa-amiaza zilei de marti, disconfortul termic se mentine deosebit de accentuat.

Meteorologii sustin ca dupa cateva zile de racire a vremii, in prima saptamana a lunii august vremea se va incalzi din nou, iar in sudul tarii vor aparea din nou temperaturi de peste 35 de grade Celsius.