ANM a emis Cod Galben de ninsori in judetele Suceava, Botosani, Neamt si Iasi

Meteorologii au emis, luni, Cod Galben de ninsori valabil pana la ora 15.00 in judetele din nordul tarii. Mult-asteptatele ninsori isi vor face aparitia in judetele Suceava, Botosani, Neamt si Iasi, aici urmand a se inregistra si intensificari de vant.

Potrivit avertizarii nowcasting Cod Galben emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), pana la ora 15.00, in judetele Suceava, Botosani, Neamt si Iasi se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ninsoare.

“Ninsorile vor fi in general slabe, dar asociate cu intensificari ale vantului de pana la 40 – 50 km/h, spulberand trecator ninsoarea. Local se va semnala polei”, se arata in atentionarea meteorologilor.

Meteorologii au emis, tot in aceasta dimineata, mai multe avertizari Cod Galben de ceata si vant valabile in vestul, sudul si nordul tarii. Atentionarea ANM este valabila pentru Clisura Dunarii, zonele de deal si Muntii Banatului din jud. Caras-Severin, zonele de deal din jud. Arad si jumatatea sudica a jud. Timis, precum si in judetele Suceava, Botosani si Iasi.

In aceste zone se vor semnala intensificari ale vantului, care la rafala vor depasi izolat 60-65 km/h. Codul Galben este valabil pana la ora 09:00 local in judetele Suceava si Iasi, inclusiv pe drumurile nationale si europene. Aici se vor semnala polei, burnita si ploaie.

Un alt Cod Galben este valabil tot pana la ora 09:00 in judetul Botosani, inclusiv pe drumurile nationale si europene. Aici se vor semnala polei, ploaie slaba.

De asemenea, ANM atentioneaza ca in zona Clisura Dunarii, zonele de deal si Muntii Banatului din jud. Caras-Severin, zonele de deal din jud. Arad, jumatatea sudica a jud. Timis se vor semnala intensificari ale vantului, care la rafala vor depasi izolat 60-65 km/h.

Totodata, pana la ora 09:00 pe arii relativ extinse in Dobrogea (inclusiv autostrada pe A2), se vor semnala ceata care determina vizibilitate redusa sub 200 m si izolat sub 50 m si izolat burnita.