ANM a emis Cod Galben de ninsori si viscol pana pe 12 ianuarie

DRUMURI INCHISE, VISCOLUL BLOCHEAZA ROMANIA, SAPTE JUDETE, TRAFIC AERIAN INGREUNAT, TRENURI ANULATE, IARNA, IANUARIE 2017

Meteorologii au emis, sambata, o informare meteo Cod Galben de inrautatire a vremii, valabila de maine dupa-amiaza pana luni dupa-amiaza. Vizate de ninsori si viscol vor fi in special zonele de munte.

Atentionarea cod galben vizeaza de intensificari ale vantului si ninsori viscolite, valabila in intervalul 11 ianuarie ora 16.00 – 12 ianuarie ora 12.00, si care vizeaza judetele din arcul carpatic (vezi harta).

In intervalul mentionat in toate zonele de munte va ninge, iar vantul va avea intensificari cu viteze care, pe crestele inalte, mai ales ale Carpatilor Meridionali si de Curbura, vor depasi 80…90 km/h la rafala, viscolind si troienind zapada.

In restul teritoriului, vantul va sufla cu viteze de 45….55 km/h, iar in Oltenia se vor atinge 60…70 km/h la rafala. Vor fi precipitatii slabe, predominant ninsoare in regiunile intracarpatice si in nordul Moldovei si mai ales ploi in sud si sud-est. Vor fi conditii de polei.