ANM a emis Cod Galben de ploi si vant pentru Bucuresti si Ilfov

Meteorologii au emis, joi dimineata, o atentionare Cod Galben de vant si ploi, valabila pentru Bucuresti si judetul Ilfov. Avertizarea intra in vigoare la 07:30 si expira la 08:30.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in perioada mentionata se vor semnala descarcari electrice si grindina de mici dimensiuni, averse ce pot cumula in jur de 15 l/mp, izolat 20 l/mp si  intensificari ale vantului.

Vezi ce s-a discutat la sedinta Comandamentului de Urgenta de la Guvern

De asemenea, pana joi seara la ora 23:00 este valabila o avertizare de cod galben de ploi valabila pentru Oltenia, jumatatea estica a Banatului, nordul Munteniei si sudul Moldovei. Vor fi afectate judetele Caras-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinti, Dolj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Vrancea.

De precizat ca directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anuntat miercuri ca sunt 90% sanse ca ANM sa anunte o prelungire a intervalului in care vor continua PLOILE pana cel tarziu sambata dimineata.

Vezi aici precizarile ANM privind durata Codului Galben

“Incepand din aceasta seara pana maine seara este emisa avertizarea cod galben de precipitatii, cantitati mai intense pe sud-vest (…), dar asta nu inseamna ca nu ploua si in judetele unde au fost deja inundatii, cantitati de 15-20 de litru pe metru patrat in 24 de ore. (…) Cu probabilitatea de 90% maine vom anunta eventual o prelungire pana vineri seara maxim pana sambata dimineata a PLOILOR continue. Deci in momentul de fata nu avem informatii sa spunem ca vom mai avea cinci zile de ploi consecutive”, a afirmat Sandu in cadrul Comandamentului pentru inundatii convocat miercuri dupa-amiaza la Palatul Victoria.

– See more at: https://mondonews.ro/nu-scapam-de-ploi-anuntul-facut-astazi-de-anm/#sthash.Msta1o48.dpuf