ANM a emis COD GALBEN de ploi valabil pana vineri. Vezi zonele vizate

Meteorologii ne dau vesti proaste pentru urmatoarele zile. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod Galben de ploi, valabila din noaptea de miercuri spre joi pana vineri la pranz.

Potrivit atentionarii meteo, de la ora 3.00, in aceasta noapte, pana vineri la ora 15.00, vremea va fi instabila si va ploua in cantitati insemnate.

In perioada mentionata, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in special in Oltenia, sudul Banatului si al Munteniei, Dobrogea, precum si cea mai mare parte a Carpatilor Meridionali. Meteorologii averertizeaza ca temporar vor fi averse ce vor avea caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si izolat caderi de grindina.

Cantitatile de apa vor depasi local 20…25 l/mp si pe arii restranse 45…50 l/mp.

Mondo News iti recomanda si: Cum va fi vremea in iunie, iulie si august

Temperaturile inregistrate in aceste zilese regasesc mai degraba in caracteristicile sfarsitului de aprilie. Maximele termice vor ramane in jurul valorii de 20 de grade Celsius, cu pana la 10 grade mai scazuta decat normalul perioadei.

Ploile vor continua si vineri, mai ales in sud – vest. Mai ferite de precipitatii vor fi vestul si nord – vestul tarii.

O ameliorare a vremii se va simti incepand de duminica. De atunci va fi soare in toata tara, iar temperaturile vor incepe sa creaca.