ANM a emis Cod Galben in vestul si centrul tarii

ANM a emis o avertizare Cod Galben de precipitatii care pot duce la producerea de polei

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis avertizari de cod galben de vant valabile sambata in mai multe zone din tara, rafalele depasind chiar 90 de kilometri la ora.

Astfel, intre orele 8:00 si 14:00, sudul judetului Caras-Severin, zona de munte aferenta si sudul judetului Timis se afla sub avertizare cod galben de vant. De asemenea, in acelasi interval codul galben de vant va afecta si sudul judetului Sibiu, inclusiv municipiul Sibiu, Valea Oltului si zona de munte aferenta.

In zonele mentionate se vor semnala intensificari ale vantului, care la rafala vor atinge si depasi izolat 60…70 km/h, iar pe Valea Oltului pot depasi si 90 km/h.

Vezi aici ce temperaturi se inregistrau in aceasta dimineata in tara

Cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna s-a inregistrat, sambata dimineata, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 23,6 grade Celsius. Nici in celelalte orase din tara vremea nu a fost mai blanda, la Joseni fiind minus 20,5 grade, iar la Toplita minus 17, la fel si la Piatra Neamt.

Minima absoluta a lunii februarie in Harghita, de minus 35,2 de grade Celsius, s-a inregistrat in anul 1987 in Miercurea Ciuc, iar maxima absoluta a lunii, de 16,3 grade Celsius, a fost consemnata in anul 2008 in aceeasi localitate.