ANM a emis Cod Portocaliu de ninsori si viscol in judetul Olt

ANM a emis Cod Portocaliu de ninsori si viscol in judetul Olt

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, vineri seara, o atentionare nowcasting Cod Portocaliu de ninsori si viscol pentru judetul Olt, valabila pana la ora 00.00.

Meteorologii sustin ca pe arii extinse in judetul Olt (inclusiv municipiile Slatina si Caracal), precum si pe drumurile europene si judetene aferente, se vor semnala ninsori abundente si viscolite.

De asemenea, vor avea loc intensificari ale vantului ce vor atinge si depasi la rafala 70-80 km/h. Local, vizibilitatatea poate scadea sub 50 m.

Citeste si: CODUL GALBEN de NINSORI si VISCOL intra in vigoare VINERI de la ora 16.00. Zone afectate

 Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, declara la pranz ca s-ar putea emite Cod Portocaliu pentru cateva judete din sudul tarii – Teleorman, Arges, Dambovita si Olt – si pentru Autostrada A1 in prima jumatate a noptii de vineri spre sambata.

Acesta a precizat ca sambata dupa-amiaza se va inregistra “o pauza” in ceea ce priveste evolutiile meteo negative, urmand ca ANM sa emita pentru duminica si luni “cel mult o informare meteo”.

In acest interval “va continua sa ninga, duminica va mai fi vant dar nu la intensitatea celui din aceasta noapte”, a precizat Ion Sandu. Acesta a mai spus temperaturile se vor mentine scazute “cateva zile pana la jumatatea saptamanii viitoare”.