ANM a emis noi avertizari meteo de furtuna. Vezi zonele vizate

anm-meteo-vreme

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atentionare meteo Cod Galben de furtuna si descarcari electrice, valabila miercuri, pana la ora 15.00, in jumatatea de nord a judetelor Arges si Dambovita, zona delimitata de localitatile Campulung Muscel, Curtea de Arges, Pitesti, Costesti, Gaesti, Targoviste, Moreni, Fieni, Campulung Muscel.

Potrivit atentionarii nowcasting, se vor semnala grindina, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, cantitati de precipitatii ce pot atinge si depasi 35 l/mp, descarcari electrice.

Totodata, pana miercuri dupa-amiaza se afla in vigoare un Cod Galben emis ieri, de ploi torentiale, grindina, intensificari de vant in Moldova, Dobrogea si in jumatatea estica a Munteniei.

In aceste regiuni se vor semnala averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce trecator vor lua aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala si in restul teritoriului, dar pe arii mai restranse.

In partea de sud-est a teritoriului, in dupa-amiaza zilei de marti, disconfortul termic se mentine deosebit de accentuat.

Atentionarea este valabila pentru Bucuresti, Bacau, Braila, Botosani, Buzau, Calarasi, Constanta, Giurgiu, Ialomita, Iasi, Neamt, Prahova, Suceava, Tulcea si Vrancea.

Foto: ANM