ANM a emis o avertizare de ploi si vijelii, dar si de canicula

Meteorologii au emis, sambata, o alerta de ploi, vijelii, dar si de canicula. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) atentioneaza ca incepand de sambata si pana duminica seara vremea se schimba radical, urmand sa apara ploile si vijeliile, insa mentioneaza ca disconfortul termic se mentine accentuat.

Informarea emisa de meteorologi este valabila incepand de sambata, de la ora 14:00 si pana dumnica seara, la ora 20:00.

In intervalul mentionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata in Muntenia, Dobrogea, estul Olteniei, precum si in zona Carpatilor Meridionali si a Carpatilor de Curbura.

Citeste si: Probleme in trafic spre mare si spre munte din cauza ploilor

In aceste regiuni se vor semnala averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si, posibil, grindina.

Cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 20 l/mp si izolat, mai ales in Lunca Dunarii si in zona litoralului, chiar si 40 l/mp.

Sambata dupa-amiaza, in estul Munteniei si in cea mai mare parte a Dobrogei, vremea se va mentine calduroasa, vor fi temperaturi maxime de 32-34 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va mai atinge local pragul critic de 80 de unitati si disconfortul termic va fi accentuat.