ANM a emis o avertizare de ploi torentiale si vant. Un ciclon periculos se va afla deasupra Romaniei

Meteorologii au emis o avertizare meteo de vreme severa, valabila incepahnd de miercuri dupa-amiaza, cand se asteapta ploi torentiale, vant puternic si descarcari electrice in special in Oltenia, Muntii Banatului si Muntenia.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in sud si sud-vest se vor inregistra cantitati importante de apa care vor putea depasi 40 l/mp, vantul putand ajunge la viteze de 80 km/h in special in zona montana inalta.

Avertizarea meteo este valabila incepand de miercuri 3 septembrie, ora 11:00, si pana joi 4 septembrie, la ora 15:00.  In intervalul mentionat va ploua, mai ales in sud-vestul si sudul tarii, precum si la munte. in Oltenia, Muntii Banatului si local in Muntenia si zona Carpatilor Meridionali si de Curbura se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi 15…20 l/mp si izolat 35…40 l/mp.

Vezi cum va fi vremea in septembrie

In regiunile sudice si la munte, vantul va avea intensificari, cu viteze de 50…70 km/h, iar izolat, in zona montana inalta vor fi rafale de peste 70…80 km/h.

ANM mai precizeaza ca unele intensificari ale vantului se vor semnala si in restul teritoriului, cu precadere in centrul tarii, dar cu viteze mai reduse si pentru intervale scurte de timp.