ANM a emis o informare METEO de ninsori si viscol. Vezi cum va fi vremea saptamana viitoare

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, in urma cu putin timp, o informare meteo de vant puternic, ninsori si polei valabila pentru zonele din nord-vestul tarii si zona de munte. Informarea intra in vigoare luni dimineata la ora 06 si este valabila pana maine seara.

Ninsorile isi vor face aparitia in zona Maramuresului, in Muntii Apuseni si treptat vor cuprinde toate zonele montane. In vestul tarii vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ploaie, ceea ce va crea conditii de polei. Vantul va sufla cu peste 70 km/h, iar la cote inalte va depasi 100 km/h.

Avertizarea emisa de ANM este valabila pana luni, la ora 22.00, insa informarea meteorologilor va fi actualizata luni dimineata. Asadar pana luni seara, va ninge si se va depune un strat nou de zapada, la inceput in Maramures, in nordul Carpatilor Orientali si in Muntii Apuseni, apoi si in restul zonei montane. In vestul tarii, precipitatiile vor fi mixte si izolat se va produce polei. 

In zona de munte, vantul va avea intensificari cu rafale ce vor depasi 70 km/h, iar pe creste si 100 km/h, viscolind si spulberand zapada. Intensificari ale vantului cu viteze de 50…60 km/h vor fi temporar si in celelalte regiuni ale tarii.

Temperaturile vor fi cuprinse intre minus 1 si plus 9 grade, normale pentru aceasta perioada. Totusi, temperatura reala resimtita va fi cu mult mai coborata din cauza vantului puternic.

Masa de aer rece va patrunde in Romania in ziua de marti, iar in noaptea de marti spre miercuri temperaturile vor scadea sub minus 10 grade. Miercuri vor fi chiar minus 15 grade, o racire semnificativa a vremii. Ninsorile vor continua si pe parcursul noptii de luni spre marti, in special in zonele de munte, iar vantul va continua sa sufle cu putere in zonele montane, in Moldova si Dobrogea, situatie care va continua si marti.

Vremea se va raci si in Bucuresti, mai ales de marti, iar temperaturile maxime vor cobori semnificativ miercuri spre minus 6 grade.